Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Preprosto Kruh

Lucija Simončič 03.03.2010
Kako je bilo na duhovnih vajah za voditelje Ljubljanske regije?
Duhovne vaje za voditelje Ljubljanske regije Duhovne vaje za voditelje Ljubljanske regije (Avtor: Katarina Černe)

Začetek leta je za nas skavte navadno čas zimovanj, pomladovanj in seveda raznoraznih načrtovanj. Med vsemi temi skavtovanji pa z enim ušesom nekje zaslutimo, da se je že začel post, ki potem nekje v ozadju mirno teče in se nas od časa do časa mimogrede dotakne. Jezus pa se sam bori s skušnjavami in kar naenkrat že večerja z učenci, nekje se zasliši kikirikanje petelina, vojak Mu prebode stran, še zven Aleluje... in smo spet nazaj na stari poti.

Voditelji Ljubljanske regije smo se v letošnjem postu želeli malo zaustaviti in pokukati vase. Zadnji vikend februarja smo se skupaj z regijskim odborom umaknili v dolino Bohinja in se poskusili umiriti, prepustiti in dovoliti Bogu, da nas znova nasiti. To smo potrebovali in prav to smo dobili. Preprosto Kruh.

Na pot smo odšli z Izraelci in kljub skušnjavam smo odločno pustili za sabo ribe, kumare, lubenice, por, čebulo in česen, ki smo jih zastonj jedli v Egiptu. Zaupali smo, da nas čaka druga hrana. Preprosto Kruh.

Lomili smo ga skupaj ob oltarni mizi in z njim prebdeli zadnjo noč. Po njem smo prepoznavali neznanega sopotnika, ki se nam je pridružil, ko smo vsak zase romali skozi puščavo proti Emavsu. Nenazadnje nas je peka kruha povezala tudi ob kuhinjski mizi, kjer se je poleg duhovne hrane našla tudi kakšna palačinka, kos mesa in skleda smeha.

Tudi skavti potrebujemo tovrstno hrano. Res ne zahteva veliko napora - ni treba ognjišča in trinožnika, niti noža, nobene menažke, ni problemov z odvečno embalažo - samo malo volje in pripravljenost. To pa skavti tako ali tako imamo, zato upam, da se ob naslednji taki priložnosti vidimo v še večjem številu. Zakaj bi hodili lačni naokoli, če nam je Kruh vedno na razpolago?

Več fotografij iz duhovnih vaj si lahko ogledate tule in pa tule.http://picasaweb.google.si/markomozina/Duhovne_vaje_LR?feat=directlink, http://picasaweb.google.si/zelezniki1/DuhovneVajeLR#
 

Fotogalerija
9 slik
Duhovne vaje za voditelje Ljubljanske regije
Duhovne vaje za voditelje Ljubljanske regije
Duhovne vaje za voditelje Ljubljanske regije
Duhovne vaje za voditelje Ljubljanske regije
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.