Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Potovalni tabor klana Celje 2 na Irskem

David Vrečko in Ana Posavec 05.09.2010
Klanovci stega Celje 2 smo se letos podali na potovalni tabor po Irski. Naš cilj: narediti to deželo spet krščansko.
Killarney Killarney (Avtor: Ana Posavec)

Na pomoč so našim misijonarjem pri misiji pokristjanjevanja priskočili tudi tudi DA stega Rakove steze in dve njihovi klanovki. Irska ima zelo stare krščanske korenine, ki pa jih je bilo potrebno zopet odkriti.

Že prva noč je bila vredna spomina. Lepotno spanje na Londonskem letališču Stansted in pristanek v deževni Dublin. Seveda pa skavt ne pozna slabega vremena. Le koga bi motilo ob nakupovanju? :)

Peš, Z avtomobili in avtobusi smo potovali od Dublina na vzhodni obali proti jugu (Cork in Killarney) in zahodni obali (Dingle in Limmerick). Na poti smo med drugim odkrivali univerzalnost makaronov z tuno, obhajali sveto mašo v angleščini z redemptoristom Tonyem (in se naučili Oče naš v angleščini!), spoznavali star keltski jezik, plezali po balvanih, raziskovali narodne parke (Glendalough in Killarney), se kopali v atlantiku in zavzeli Mount Brandon.

Z hribov smo občudovali zeleno Irsko pokrajino, spali v hostlih, samostanih in celo v pubu (to se zgodi, ko navigacija odkrije neobstoječo bencinsko črpalko).

Dežela triperesnih deteljic in ovac nas je s svojo lepoto, neskončnimi zelenimi poljanami, vernostjo in toplino domačinov zelo navdušila. Še posebej, ker smo jo spoznavali s smehom v skupini svojih irskih prijateljev.
 

Fotogalerija
14 slik
Killarney
čakanje na letališču
Dublin
"Big Jim" je bil osvojen
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.