Zažiga

24 Zažgi

Prenesi v

Dokazali so, da niso Softiči!

Rolando Radej 29.05.2007
To soboto, 26.5.2007, so skavti na skavtskem izzivu za izvidnike dokazali, da niso "softiči". Izvidniki stegov Celje 1, Celje 2, Mozirje 1 in Šentjur 1 so od 8. ure zjutraj pa vse do 16. ure dokazovali, da zmorejo, da znajo, da si upajo.
Slike s skavtskega izziva za IV Slike s skavtskega izziva za IV (Avtor: Rolando Radej)
Ko so se zjutraj ob 8. uri začeli zbirati, se je že videlo, da bo dan prežet z radostjo, veseljem in napetostjo, kaj jih čaka v nadaljevanju. To pričakovanje se je iz trenutka v trenutek stopnjevalo, ko so se, po uvodnih igrah, prve skupine podajale na pot. Hodili so po dva voda iz različnih stegov skupaj, kar je naše stege še dodatno povezalo.

Potem pa od točke do točke. BiPi, signalizacija z zastavicami, prehod čez potok po vrvi in gumah, veslanje, ognji, plezanje… To so bili izzivi. Kaj pa druženje, sodelovanje, pomoč? Prepričan sem, da je to bil še večji izziv, ki so ga pa mladi nadebudneži prav uspešno ugnali v kozji rog.

Zaključek je bil čisto skavtski: s sveto mašo, kjer so vsi sodelujoči prejeli našitek, ki pravi: »Nisi Softič«. In ta dan na vidiku res ni bilo nobenega. Tako je dokazano in potrjeno, da znamo tudi skavti biti vztrajni, pogumni, odločni in se spoprijeti z vsakršnim izzivom, pri čemer nam je na prvem mestu naš bližnji in skrb, da bo tudi on, skupaj z nami, prestal pot in prišel uspešno do cilja.

Ob letu osorej pa pričakujte novega »Softiča«, takrat v še širši zasedbi. Za vtise pa povprašajte v stegih Celje 1, Celje 2, Mozirje 1 in Šentjur 1.
Fotogalerija
4 slike
Slike s skavtskega izziva za IV
Slike s skavtskega izziva za IV
Slike s skavtskega izziva za IV
Slike s skavtskega izziva za IV

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.