Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Potep klanovcev Po1

Odločna želva 10.11.2008
Kaj je bilo prej? Kura ali jajce? DINOZAVER V nekem mrzlem in deževnem jutru smo se klanovci iz stega Skavtaktitov iz Postojne odpravili v neznano. Med potjo smo se najprej ustavili pred cerkvijo svetega Petra v Pivki. Tam nam je naša klanovodja Danijela prebrala odlomek iz Sv. Pisma. Nato smo navezani en na drugega (dobesedno in v prenesenem pomenu) struno korakali naprej. Ob vznožju bližnjega hriba smo se rešili vrvi in pozorno prisluhnili drugemu odlomku. Potem pa spet v kolono. Tokrat je klanovodja prvemu zavezala oči in zadnji ga je moral usmerjati s tem da je tistega pred njim potapkal po rami in tako naprej do prvega, ki se je moral obrniti. Seveda vse skupaj ni šlo brez smeha.

Na vrhu smo se najprej ustavili pri »energetskih« točkah in »pozdravili« vse svoje težave. Nato pa smo poiskali primeren prostor za kurišče. Pripravili smo vse za ogenj, trinožnik, ki ni bil trinožnik, lonec in verigo. Kljub dežju je bil ogenj kmalu zakurjen, lonec je tudi hitro visel s trinožnika in kmalu je vrela tudi voda v loncu, kjer smo skuhali čaj.

Ko smo zakurili ogenj, je Danijela iz čudežnega nahrbtnika potegnila suho dračje. To pomeni, da lepo skrbi za naše zdravje. Vendar presenečenj še ni bilo konec. Kmalu po tistem, ko smo skuhali čaj, je naša predraga klanovodja spet pogledala v nahrbtnik in iz njega, glej ga zlomka, sta se prikazali dve termovki s toplim, sladkim, doma narejenim čajem. Bili smo jezni, da nam ga je pokazala komaj potem, vendar obenem nasmejani, saj smo ga bili bolj veseli kot tistega, ki smo ga skuhali. Zraven smo se še sladkali z čokolatini. Čas pa je še prehitro tekel in počasi smo se odpravili proti domu. Pospravili smo kurišče tako kot se za skavte spodobi, pripomočke, ki smo jih prinesli s seboj, nahrbtnik, ter se odpravili s hriba. Ob vznožju smo še zmolili za konec in se nato odpravili vsak proti svojemu domu. Z nestrpnostjo pa že čakamo naslednje srečanje. Le kaj bo imela Danijela naslednjič v nahrbtniku?

Iskreno se zahvaljujem občinama Pivka in Postojna, ki omogočata naše delovanje.

Pa še nekaj modrosti, ki smo jih odkrili po poti:
- Kaj je bilo prej? Kura ali jajce? DINOZAVER
- Katera je najboljša risanka in zakaj? TOM IN JERRY, KER MANJŠI VEDNO PREMAGA VEČJEGA
- Zakaj je zima boljša od poletja? POZIMI SO KOLINE
- Kako preživeti v divjini? S ŠVICARJEM IN ŠVICARKO
-Kaj imajo skupnega pingvini in čebele? ŽIVIJO V ISTEM ŽIVALSKEM VRTU
- Zakaj noj ne leti kot orel? KER OREL NE TEČE KOT NOJ
- Kaj je boljše – priti s štorkljo ali iz solate? PRITI S ŠTORKLJO, KER JE LEPŠE LETETI KOT PA SE PLAZITI
- Kdaj je nasmešek najlepši? KADAR TI SVETI SONCE V OČI.

Klanovke in klanovci stega Skavtaktitov

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.