Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Pomladovanje stega Gorjanski medvedje

Mateja Jakše 13.05.2006
Takoj, ko so se pojavili prvi majski sončni žarki, smo se prebudili Gorjanski medvedje (čeprav tudi prej nismo spali). Odločili smo se, da je prišel čas, ko si duhovna asistenta zaslužita našo skavtsko rutko. To je bil samo izgovor, da smo lahko izvedli POMLADOVANJE. Zavidali smo ostalim skavtom, saj pri nas do sedaj nismo imeli jesenovanja; letos pa smo se odločili, da imamo to >>jesenovanje<< spomladi.
(Avtor: )
V petek, 5. 5. 2006, popoldne smo se v sončnem vremenu z vlakom odpravili na Uršna sela. Tam smo se hitro ogreli za delo: postavili smo jambor, pripravili ogenj in palice za peko hrenovk, volčiči pa so pripravili oltar.
Že v temi je sv. mašo daroval duhovnik, ki je v februarju prišel na župnijo Šmihel, kjer imamo skavti svoje prostore. Ker g. Igor že od prej pozna skavtski način življenja (bil je DA v Škofji Loki 1), smo ga hitro sprejeli medse. V svoju svetlobe sveč nas je med pridigo nagovoril pater Simon Peter (DA v četi Lisjaki). Razložil nam je, da je imel slabo mnenje o skavtih, ker smo tako različni - če smo brez kroja in rutke, se preveč drugače, neskavtsko obnašamo. Od začetka letošnjega skavtskega leta mu skušamo dokazati, da vsi nismo tako dvolični. Želeli smo, da naša nova duhovna asistenta prejmeta rutko Gorjanskih medvedov tudi kot zahvalo za pomoč in sodelovanje.
Po maši je sledila peka hrenovk in tvista, nadaljevalo pa se je ali s straženjem tabornega prostora ali s smrčanjem v spalkah. Tudi v soboto nas je spremljalo sonce, tako smo se lahko celo dopoldne igrali roverčka, nogomet in druge igre. Po okusnem golažu je sledilo pospravljanje šotorov in prostora.
Brez dežja ni šlo; mogoče je pa samo nebo jokalo, ker smo tako hitro zaključili z našim druženjem. Ob koncu smo se strinjali, da je bilo pomladovanje lepa priprava za naš letošnji skupni poletni tabor stega.
Za ogled galerije klikni [url=http://novo-mesto1.skavt.net/2005-2006/pomladovanje]tukaj[/url].

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.