Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Zdrava kmečka pamet 2015

Gregor Deželan, Novo mesto 1 23.05.2015
V soboto, 16. maja 2015, so v vasici Jelše pri Mirni Peči potekale druge zaporedne skavtske kmečke igre, na katerih se nas je zbralo približno 90 skavtov. Pripravili smo jih klanovci iz Novega mesta 1 v sodelovanju z voditelji.
ZKP (Avtor: klan Novo mesto 1)

Torej, kot je bilo zgoraj omenjeno, je Zdrava kmečka pamet (ZKP), kakor smo poimenovali dogodek, potekal že drugo leto, tako da smo na dobri poti, da le ta postane tradicionalen. Kot klanovci smo si želeli imeti svoj lasten projekt, v katerem bi sodelovali klani iz celotne Slovenije. Tako se nam je porodila zamisel za edinstven skavtski dogodek, ki ga še ni nihče organiziral - kmečke igre.

Lani se je tekmovanja udeležilo 6 ekip, letos pa smo še nekoliko napredovali. Tekmovalo je namreč kar 9 ekip. Te so prihajale iz različnih koncev Slovenije -  iz Maribora, Slovenskih Goric, Zagorja, Šentjerneja, Škofje Loke, Novega mesta, poleg skavtov pa sta tekmovali tudi dve mladinski skupini in sicer iz Mirne Peči in Otočca. Tako lani kot tudi letos smo pred samim dogodkom posneli predstavitveni video, kjer se odvija zgodba o kmetiji in o tem, zakaj naj bi igre sploh potekale. 

Po začetnem uvodu ter predstavitvi ekip so se ekipe razdelile v dve tekmovalni skupini. Tako smo tekmovali v raznih igrah kot so: košnja, prenašanje bal, kotaljenje bale, pobiranje jabolk iz čebra, iskanje krompirja, zabijanje žebljev ter še nekatere druge igre.

Po prvem delu tekmovanja je sledilo kosilo ter zabavni program s kvizom in plesom ob zvokih harmonike, nato pa so se najboljše ekipe po prvem delu pomerile za najvišja mesta.

V finalu so si sloves najboljših kmetov prislužili člani ekipe voditeljev iz Novega mesta. Sledili so jim šentjernejski klanovci, 3. mesto pa so zasedli klanovci iz Maribora. 

Seveda smo bili na koncu prav vsi zadovoljni. Malo zaradi sladoleda, predvsem pa zato, ker smo se imeli super. Manjkalo ni smeha, druženja, navijanja ter vzpodbujanja in še marsičesa. Zadovoljni pa smo tudi klanovci iz Novega mesta, saj smo videli, da lahko sami pripravimo nekoliko večji vseslovenski dogodek, če se znamo organizirati, stopiti skupaj in za to nekaj narediti. Po koncu smo si obljubili, da bomo ZKP organizirali tudi v letu 2016. Upam, da se vidimo! 

Fotogalerijo iz ZKP 2015 si lahko ogledaš tukaj.

Fotogalerija
14 slik
ZKP
ZKP
ZKP
ZKP
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.