Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Poletni tabor 2011 ... Ankaran 1 & Loška Dolina 1

2
Ana in Nastija 13.09.2011
Hihihi ZakN… :)
To je to, ankaranske stvari na rutki od Loške Doline :) To je to, ankaranske stvari na rutki od Loške Doline :) (Avtor: J)

Vse se je začelo v petek, 15.7.2011 …

Po dolgi vožnji smo prispeli v Polhov Gradec. Med hojo proti Setniku, smo spoznavali skavtinje in skavte iz Loške doline. Hodili smo več ur. Ko smo prispeli na taborni prostor nas je čakalo postavljanje tabora. Že takoj na začetku smo si pomagali med sabo, kot da bi bili vsi ena četa, kar je bil tudi cilj. Tabor nam je malo kvaril dež ampak kljub temu smo zelo uživali.

Vsak se verjetno spominja trenutka…
- Ko smo sedeli vsak večer ob ognju in se zabavali, spoznavali, peli …
- Ko smo se "telili" v šotorih …
- Ko smo se vsako popoldne kopali v potoku, ne glede na to, da je bila voda zelo, zelo … mrzla. 
- Ko smo igrali odbojko in odbijali "prljave" žoge fantov.
- Vseh straž, na katerih smo včasih zaspali, lovili napadalce, tudi v potoku . Si nato greli oblačila ob ognju (včasih tudi zažgali), a najpomembnejše je to, da smo se zabavali, dokler se nismo zjutraj zbudili in se pogajali za lažjo odkupnino zaradi kraje zastav in zastavic.
- Poti preživetja, kjer smo šli vsi v blato iz "protesta"! …

Za nas, Ankarančane je bil najpomembnejši in najlepši, a hkrati najbolj žalosten zabaven večer, ki se je odvijal na dvodnevnem pohodu (petek 24. in sobota 25.). Tokrat je šla vsaka četa v svojo stran in imela vsaka svoj zabavni večer. Mi smo, po ne tako zahtevni poti, prispeli v lepo vas, si poiskali prenočišče in opravili vse ostale naloge in pridno čakali voditelje. Seveda so se do nas pripeljal. Po večerji se je začel zabavni večer. Poseben je bil zato, ker smo se poslovili od izvidnikov, ki prehajajo v popotnike… Napisali smo jim poslovilna pisma, se spominjali vseh lepih trenutkov in naši voditelji (J&J) so jim napisali tudi pesem, kjer smo vsi planili v jok, saj nam je bilo žal da gredo k popotnikom, ker pri skavtih smo postali najboljši prijatelji… Bili smo vsi objokani in žalostni, ko nam je naša četovodkinja povedala da se poslavlja, saj zaradi službe nebo mogla več hoditi k skavtom. Bili smo še več žalostni… Še celo večer smo jokali… in peli.. (Zvesto srceee in delovno ročicooo, za doto, ki jee nima miljonarka, bi bil dobil...)


Naslednji dan, ko smo se zbudili smo se odpravili proti tabornem prostoru. Ko smo prispeli smo zavohali, da torbe, spalne vreče in vse ostale stvari od Loške Doline dišijo po Kravah… Smejali smo se, ker oni so spali na seniku nad kravami, nas pa so domačini iz vasi povabili v hišo za prenočišče. Skavt se znajde! :)


Tisti dan je bil tudi dan odprtih vrat. Prišli so nekateri starši, prinesli za jest in tudi prespali. Na žalost se je tisti večer ulilo in namesto zabavnega večera, smo kopali jarke…Ta večer ni bil, kot smo si ga zamislili, vendar vseeno ''cool'' . Jaka je prišel na svoj račun, saj se je že bal, da na taboru ne bo potrebno kopati jarkov. Fantje so veselo skakali po blatu in si dajali energijo s twixi.


In evo, že zadnji dan. V dežju smo pospravljali šotore, vsi bli mokri kot :::, podrli jambor in stražni stolp, potem smo odšli k maši in se Bogu zahvalili za prelep tabor, ki ga je bilo žal že konec. Ko smo se še zadnjič poslovili, smo padli v jok, v upanju, da se bomo še kdaj vidli.


Ta tabor, je bil za nas use nekaj posebnega. Naučili smo se veliko stvari in novih besed iz njihovega narečja in tudi oni iz našega. A kar je najpomembnejše smo spoznali nove prijatelje in bil je tudi kakšen ''srček zadet''. Ampak o tem raje kdaj drugič, ker tukaj ni več prostora... :) 

P.S.: Slovarček:

-teliti se: ležati, piti telilno tekočino (voda, sok) in ne delati nič, le ležati in piti telilno tekočino in ne delati nič, le le...

-prljava žoga: ko pri odbojki nabiješ tako servo, da ti je drugi ne more branit (tukaj ni pomembno ali je točka ali ne.)

P.S.2: Nepogrešljive besede in besedne zveze:

- iz protesta, iz principa, iz pohlepa, gremo se telit, kje je telilna tekočina?, hihihi zakn, Jaasnaa.. "kaj je?" ..lojtro brž,  tccc... pa še in še ostalih, ki ne bodo nikoli objavljene, ampak bodo ostale v naših srcih za zmeraj.       

Fotogalerija
5 slik
To je to, ankaranske stvari na rutki od Loške Doline :)
Teljenje.. :)
Tihožitje
Poslavljajoča se četovodkinja
+2

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.