Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Orientacija Sever 2012

Jerneja - igriva mravlja 17.04.2012
Na sončno soboto, 31.3.2012, smo se že navsezgodaj zjutraj zbrali na samostanskem vrtu v Kamniku. Z uvodnim kvadratom smo otvorili orientacijo Sever 2012. Pravzaprav smo letos dogodek preimenovali v Operacijo Sever. Poleg 4 stegov, ki smo soorganizatorji: Domžale 1, Homec 1, Kamnik 1 in Komenda 1, sta se nam letos pridružila še dva stega: Kranj 1 in Moravče 1.
še zadnje priprave (Avtor: )

Osrednja tema dogodka je tekmovanje v orientaciji. Poleg tega pa poskušamo naplesti tudi čimveč  povezovalnih niti med našimi stegi. Sama orientacija je bila razdeljena v 3 kategorije: IV dekleta, IV fantje in kategorija PP. Prve ekipe so krenile na pot že okoli 9. ure. Čakajoče ekipe pa so ta čas odpisale test iz topografije in vrisovanja. IV ekipe so iskale tako mrtve kot žive točke. Na slednjih so opravljali naloge, s katerimi so voditelji preverjali znanje. PP ekipe so tekmovale malo drugače, v »score orientaciji«. Namesto določenega zaporedja iskanja točk je bila pot pobiranja kontrolnih točk prepuščena njim.

Eni so bili pri iskanju točk bolj uspešni, drugi malo manj, a po pretečenem času so se vsi vrnili na cilj. Če že drugega ne, so si prav vse ekipe zaslužile kosilo. Tiste uspešnejše pa so bile deležne tudi nagrade. In katere ekipe so bile to? Vrstni red na vrhu je bil sledeč:

kategorija IV dekleta:
1.mesto: punce  (Homec  1)
2.mesto: gazele (Komenda 1)
3.mesto: punce (Domžale 1)

kategorija IV fantje:
1.mesto: sokoli  (Homec  1)
2.mesto: sokoli, volkovi (Komenda 1)
3.mesto: orli, gamsi (Kamnik 1)

kategorija PP :
1.mesto: Južnaki (Komenda 1)
2.mesto: Huda kura (Domžale 1)
3.mesto: Makaroni (Komenda 1)

Za nami je prekrasen dogodek Sever 2012. Seveda komaj čakamo na naslednje leto, ko se znova snidemo. Do takrat pa kompas v roke in čim več sprehodov po neznanih terenih.

Fotogalerija
22 slik
še zadnje priprave
zbor in začetek
pogled na samostanski vrt od zgoraj
presenečenje: baloni vsepovsod
+19

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.