Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Od pobratenh klobas k pobratenim kruhkom = Od besed k dejanju

Vestna Vidra 25.02.2009
Vnovično pobrateno srečanje članov stegov iz Komende, Kamnka in Homca je v ponedeljek, 16. svečana 2009, na Šlandrovi 18 v Radomljah obrodilo to, kar že dolgo napovedujemo: začetek tesnega medsosedskega sodelovanja v konkretni akciji, ki nam je bila – kot pravi Jure :o) – poslana od zgoraj.
Pobratenje :o) Pobratenje :o) (Avtor: Tina Žibert)
Če ne že prej, nam je z našim zadnjim srečanjem vsem postalo kristalno jasno, da ima naša pobratena naveza posebno poslanstvo. Začetne govorice, za katere še danes ne vemo, kdo jih je sprožil, so bile prvo znamenje in magnet, ki nas je potegnil skupaj. Skozi srečevanja v toplih domačih zavetjih, ko smo se ob res dobri hrani, prijetnem razpoloženju in samo za nas ustvarjenem hecu spoznavali, pogovarjali, smejali, se dobro počutili, je ob točno pravem času in v kot naročeni obliki prišlo drugo znamenje. Ob njem smo samo obnemeli, potem pa v en glas vzkliknili: »Wau … to je to!« … No, bilo je skoraj tako. :o)

Za kaj gre, naj zaenkrat ostane še naša skrivnost. Lahko pa povemo to, da smo skozi analizo stanja in kasnejšim prepoznavanjem ter identifikacijo potreb sklenili, da bomo s služenjem v družbi in okoljsko vzgojo razvijali čut do narave in sočloveka ter dejavno odgovarjali na zaznane potrebe. Odlično, kako se vse samo od sebe zlije v morje. Ja, tudi naša reka je ujela vzgojni namen ZSKSS 2008–2011. Naključje?! Ne, za nas samo še eno novo znamenje. :o)

»… povsod je dobra volja, povsod se vse smeji, med nami tiho klijejo prijateljske vezi!«

Kako so bili videti pobrateni kruhki in kakšna debata se je razvila ob njih, pa si lahko ogledate v treh pripetih slikcah …

BP
Fotogalerija
3 slike
Pobratenje :o)
Pobratenje :o)
Pobratenje :o)

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.