Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Naše prvo zimovanje ali kako smo tavali po dežju

Martina Ilišinović 29.02.2008
Od 1.2 pa do 3.2 2008 je potekalo prvo zimovanje veje PP, Prebold- Polzela 1. V petek popoldne smo se zbrali pred župniščem in se podali na pot v neznano
Prebold-Polzela 1 v okolici Ponikve Prebold-Polzela 1 v okolici Ponikve (Avtor: Mirjana)
Voditelji so nas odpeljali na Ponikvo pri Žalcu, kjer smo se nastanili v (na naše presenečenje) kar udobnih in toplih prostorih. Nismo ravno vedeli kaj naj pričakujemo, zato smo z zanimanjem čakali, kaj imajo pripravljeno za nas. Najprej smo se samo malce pogovarjali o vsem kaj smo se dosedaj naučili, nato pa so nas presenetili z večernim preverjanjem našega znanja – tako prakse kot teorije. Zjutraj so nas vrgli pokonci že nekaj minut do šestih in odpravili smo se na služenje v bližnji hlev… S skupnimi močmi smo opravili tudi to. Sledil je izlet v velenjski rudniški muzej, kjer smo izvedeli veliko novega, še posebej pa smo uživali v vožnji z vlakcem in dvigalom – kaj pa drugega. Popoldne je sledila orientacija ali 6-urno tavanje po dežju. Že pred orientacijo smo imeli manjše težave – naučiti edino prisotno popotnico uporabljati kompas (ni tako lahko kot se sliši). Sledil je začetek in manjši nesporazumi z zemljevidom, nato pa zanimivo, razburljivo in predvsem mokro iskanje namigov, določanje poti, ogledi lokalnih zanimivosti in napredovanje proti cilju. Pot je bila kar dolga in za novo skupino velika preizkušnja, a nič nas ni ustavilo – še celo dež ne, ki je cel dan lil iz neba, kot da je to zadnje kar mora storiti na tem svetu. Po srečni vrnitvi v »štab«, je sledila maša in predstavitev listine našega klana – klana Zvitih lisic. Pravijo, da nam ime ustreza. Zjutraj je sledilo še pospravljanje in čiščenje in že smo bili na poti nazaj v varen in topel domek. In po čem mi bo ostalo to zimovanje v spominu? Po kuhanju juhe na avtobusni postaji sredi ničesar, bratskem deljenju skopih pripomočkov za zaščito pred dežjem in predvsem po dobri zabavi in novi izkušnji.

P.S.: Saj res, da ne pozabim. Hvala lepa vsem voditeljem za organizacijo tega dogodka in upam, da nas še marate kljub težavicam in preglavicam, ki smo vam jih povzročali.
Fotogalerija
7 slik
Prebold-Polzela 1 v okolici Ponikve
Prebold-Polzela 1 v okolici Ponikve
Prebold-Polzela 1 v okolici Ponikve
Prebold-Polzela 1 v okolici Ponikve
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.