Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Lep pozdrav s Krete

Jasna Žabota 16.08.2006
Trenutno se nahajamo v drugem najvecjem mestu na Kreti, kjer bomo preživeli se zadnje dneve, napisali še zadnje kartice in se poslovili od Viktorja, ki nas je tako velikodusno sprejel. Javljamo se iz Hanie, kjer smo prespali zadnjo noč.
Prepotovali smo kraje, ki smo jih nameravali (no, nekatere smo izpustili) in si jih ogledali (razen Aten, ki upamo, da si jih se bomo na poti proti domu).
Preizkusili smo veliko plaž in se na nekaterih počutili že prav domače. Pesek imamo povsod, saj nam peščenih plaž res ni zmanjkalo. Morje je nebeško čisto, le ponekod nas je rahlo zeblo. Ugotovili smo, da nam je glede temperature morja bolj všeč severni del Krete, kot južni.
Prepotovali smo kraje in plaže: Hania, Samaria, Sougia, Paleohora, Elafonisi...
Spoznali smo tropsko plažo, ki nas je rahlo spominjala na Čatežke toplice. Bila je zelo nizka voda in veliko peska, ampak plaža izgleda sanjsko kljub tečnim Grkom, ki zaračunavajo za uporabo ležalnikov in senčnikov.
Ker se moja ura uporabe interneta izteka, vam sporočam le še, da vas vsi lepo pozdravljamo in da si boste lahko ogledali reportažo in prebrali članek s podrobnejšim opisom poti takoj po naši vrnitvi.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.