Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

"Kradli ste ogromno"

7
Matej Balantič, Delavni buldog, vodja ekipe 02.12.2009
"Najboljša zgodba o kraji zastave" je bil nepričakovan! Prejeli smo kar 18 zgodb in vsaka je svojevrstna, izvirna in enkratna pripoved o nepozabnih trenutkih, ki ste jih poleti preživeli kot ponosni zaščitniki ali pretkani napadalci tabora. Bralci in SkavtNET-ova žirija smo skupaj izbrali najizvirnejše.
Tabor Tabor (Avtor: Anže Osredkar)

Ob branju [url=http://www.skavt.net/i/skavtopis/izpis-tip/id/32]zgodb[/url] se ni težko vrniti v poletno noč, obsijano z mesečino in se spomniti na neskončna doživetja, ko si se živčno a preudarno plazil po vlažni travi in imel pred očmi zgolj eno - v vetru plapotajočo in z zvezdami osvetljeno - zastavo tabora. Ali pa na trenutek, ko si na 3. nočni straži v grmovju slišal šum in vedel, da sedaj gre pa za res!

Vse te romantične (in včasih prav nič romantične) spomine nam je pomagalo v domišljijo pričarati 18 pogumnih piscev, ki so se vsi po vrsti odrezali odlično. Zmagali so vsi, ker so sodelovali in razmigali svojo kreativnost. SkavtNETovci smo navdušeni nad vašim odzivom in talentom, ki ste ga pokazali.

Natečaj pa ne bi bil natečaj, če ne bi na njem izbirali najbolj domiselnih pripovedi. Želeli smo, da je kriterij pravičen, ocenjevanje objektivno in da imate na izbor vpliv tudi uporabniki. Oblikovali smo komisijo petih SkavtNET-ovcev, ki je vsak ločeno ocenil naslov, slike, izvirnost in stil pisanja. Skupna ocena komisije je štela 60%, ocene uporabnikov pa 40%. Na tem mestu naj se zahvalim še zvestim bralcem, ki ste s svojimi 215 glasovi pripomogli k pravičnejšemu izboru. Res ste carji ;)

Sodelujoče pisce smo razdelili na dve skupini - IV in mlajši ter PP in starejši. Med izvidniki in vodnicami (ter mlajšimi) je največ domiselnosti pokazala zgodba [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3159/t/recikliraj-se]"RECIKLIRAJ SE!"[/url] avtorice Neže Stražišar, Navihane srnce iz Cerknice 1

Absolutni zmagovalec v kategoriji popotniki in popotnice ter starejši pa je Danijel Mrvoš, Nedoumljivi medved, iz Loške doline 1 z zgodbo [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3152/t/dogodivscine-strica-dennya]"Dogodivščine strica Dennya"[/url]

Obema avtorjema iskreno čestitamo, hkrati pa pričakujemo, da bosta svojo izvirnost uporabila še za kako SkavtNET zgodbo! Bravo!

Talent so pokazali tudi drugo in tretje uvrščeni, zato prva tri mesta objavljamo v celoti:

KATEGORIJA "IV in MLAJŠI":

1. [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3159/t/recikliraj-se]Recikliraj se![/url] (Neža Stražišar, Navihana srnca, Cerknica 1)

2. [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3121/t/budne-kobivce-niso-budne]Budne kobivce niso budne[/url] (Boštjan Čerin, Ognjeni sokol, Ljubljana 4)

3. [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3111/t/vreme-ni-pogoj-za-krajo]Vreme ni pogoj za krajo![/url] (Timotej Brecelj, Vprihodnostgledi bober, Škofja Loka 1)

KATEGORIJA "PP in STAREJŠI"

1. [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3152/t/dogodivscine-strica-dennya]Dogodivščine strica Dennya[/url] (Danijel Mrvoš, Nedoumljivi medved, Loška dolina 1)

2. [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3160/t/pa-jo-imamo]Pa jo imamo[/url] (Jaka Špeh, Modri Jelen, Loška dolina 1)

3. [url=http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3169/t/napad-na-zeleznike-1]Napad na Železnike 1[/url] (Jan Dovč, Neutrudljivi panter, Ljubljana 1)

Vsi zgoraj navedeni prejmejo posebne nagrade za njihov trud, izvirnost in kreativnost. Čestitamo!

Ne gre pa pozabiti [url=http://www.skavt.net/i/skavtopis/izpis-tip/id/32]vseh ostalih 12 zgodb[/url], ki še zdaleč niso nezanimive. Večina avtorjev je pokazala sposobnost, da z dobro zgodbo pritegne bralčevo zanimanje. To je veščina, ki je vredna veliko. Za trud bodo zato vsi sodelujoči nagrajeni s SkavtNET majico, izdelano posebej za to priložnost.

Izjemno smo navdušeni, da je natečaj požel takšno zanimanje. To nam je dalo energije, da kaj podobnega ponovimo tudi v prihodnosti!

Bodite pripravljeni!

Vaš SkavtNET

Komentarji (7)

Za komentiranje se prosim prijavi.