Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Karantanci za dva dni iz garaže v Kočevski rog

Alen Turkalj 17.11.2006
Noviciat iz Ljubaljane 5 je dočakal svoj prvi izlet. Odpravili smo se na dvodnevni izlet v Kočevski Rog, kjer smo dojemali bistvo skavtske metode popotnikov in popotnic: pot, skupnost, služenje.
slike z izhoda slike z izhoda (Avtor: Alen Turkalj)
V soboto, 11.11.2006, smo se zbrali na Ljubljanskem štacionu, od koder smo se odpravili proti Kočevju. Tam se je začela naša dvodnevna pešpot skozi Kočevski Rog v Dolenjske Toplice. V vetrovnem kočevskem gozdu smo bili pripravljeni na vse prežeče nevarnosti (medvede, volkove, rome…).

Cilj prvega dne je bil skavtski dom pri Stari Žagi v K.R.. Kljub napovedanemu mrazu nam je bil izziv prespati v naravi brez uporabe šotork, zato smo se hitro lotili dela in bivak je bil postavljen. Ob večernem ognju pa smo izbrali ime noviciata ter izdelali svojo zastavo. Sredi K.R. med medvedi in volkovi smo postali KARANTANCI IZ GARAŽE.

Naslednje jutro smo se zbudili vsi živi in celi, ter se hitro lotili dela. Za služenje smo si izbrali, da bomo pomagali pri obnovi skavtskega doma. Zlagali smo drva in deske, ter pospravili omet in podstrešje. Rekli smo si: »Ne delamo prvič« in hitro je bilo storjeno. Po opravljenem delu pa smo se napotili proti Dolenjskim Toplicam.

Izlet je za nami, a že komaj čakamo naslednjega, ko si bomo lahko rekli: Ne delamo to prvič!!!«
Fotogalerija
11 slik
slike z izhoda
slike z izhoda
slike z izhoda
slike z izhoda
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.