Zažiga

19 Zažgi

Prenesi v

Karantance iz garaže presenetili Velenjčani

Aleninho LJ 5 23.03.2007
Čeprav je sonce že skoraj pregnal zimo, smo Karantanci iz garaže še ujeli nekaj snega in se odpravili na zimovanje na Mežaklo, kjer pa so nas "nepričakovano" presenetili klanovci iz Velenja. Bil je manjši nesporazum pri najemu koče, zato smo si mogli deliti prostore in skupaj preživeti zimovanje v letu 2007. :)
slike z zimovanja LJ5 in Velenje slike z zimovanja LJ5 in Velenje (Avtor: Aleninho lj 5)
Dopoldne v petek 9. marca, smo se zbrali s popolno skavtsko opremo in se podali na nepozabni vikend na Mežaklo. "Taxi" nas je pripeljal tja do Bleda in že smo se odpravili peš proti Mežakli, kjer nas je čakal naš bunker z ležišči. Nismo imeli časa za poležavanje, zato smo se lotili dela in sestavili svoj snežni bivak. Ko pa se je stemnilo smo se počasi vrnili proti koči, kjer so nas dočakali klanovci iz Velenja. Po sporazumu smo se odločili,da skupaj preživimo nepozabni vikend. Po spoznavnem večeru nismo vlekli časa pozno v noč, ker nas je čakal naslednji naporen dan.

V novo jutro nas je popeljalo toplo sonce, kar je bilo še dodatno veselje za skupni izlet in rajanje po snegu. Odpravili smo se proti vrhu Jerebikovca, a narava se nam je uprla in nas presenetila s snegom in nas prisilila v visoko dvigovanje kolen. A kaj je to za nas; "NE DELAMO PRVIČ!" Vrh smo seveda osvojili in se s ponosom vrnili v dolino, da napolnimo lačne želodce. Po kratkem počitku so sledile delavnice in pa priprave na večer ob ognju, kjer so bile hrenovke in pa twist nepogrešljivo dejanje.

V nedeljsko jutro smo se zbudili rano in kar se da hitro, se odpravili proti Bledu k nedeljski maši v cerkev sv. Martina. Ko smo se duhovno napolnili, nas je čakalo še zadnje skupno kosilo, ki pa smo si ga skuhali kar na pomolčkih Blejskega jezera, kjer so nas "navadni" ljudje občudovali ob prepevanju in igranju na kitaro. Sledilo je še zadnje dejanje - preverba in pa ceremonija - no na objeme pa nikar ne pozabimo.

Fotogalerija
9 slik
slike z zimovanja LJ5 in Velenje
slike z zimovanja LJ5 in Velenje
slike z zimovanja LJ5 in Velenje
slike z zimovanja LJ5 in Velenje
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.