Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Pa kaj za to, če svet ni raven! Jakec 2015

Vital Mihelčič, Sanjavi racman, Logatec 1 22.10.2015
Velikokrat nam je vseeno. Ni pa bilo vseeno 650-im skavtom, ki so se v soboto začeli zbirati na Jakcu 2015 s prav takšnim geslom. Tako so, kljub slabim napovedim vremenoslovcev, prišli v sončen dan.
(Avtor: Rok Rakun)

Prve ekipe so se na pot odpravile takoj po pozdravnem govoru organizatorja Tilna Lukana in hitele premagovat neraven svet. Za ekipe, ki so odšle na pot kasneje, je bilo poskrbljeno z delavnicami, od vseh pa je bila najbolj slišana »escape room« (pobegni iz šotora). Seveda smo skavti in nismo pozabili na duhovno misel, ki je udeležence spremljala na poti. 

(Avtor: Rok Rakun)

Po dolgem dnevu, ko so se že vse ekipe kategorij IV, JAKEC in JAKEC SOLO podali na pot, so na vrsto prišli še najbolj vztrajni, ki se znajo orientirati in znajti tudi ponoči (PP in JAKEC). 

V nedeljo smo se vsi skupaj zbrali pri sveti maši, ki jo je daroval godoviški župnik Bogdan Berce. Po maši pa smo bili vsi na trnih, saj je sledila razglasitev najboljših ekip orientacijskega izziva. 

V kategoriji IV je bila najboljša ekipa Pasta basta iz stega Krško 1, sledila je kategorija JAKEC z najboljšo ekipo Pande iz dveh stegov: Logatec 1 in Vrhnika 1. V solo kategoriji je že 3. leto zapored zmagal Tadej Uršič iz Kamnika 1, lovorika za kategorijo PP pa je odšla ekipi Berta iz Breznice 1. Zmago v najtežji kategoriji si je priborila ekipa Poslanci Kozmosa XVI. iz Domžal 1. 

(Avtor: Rok Rakun)

Organizatorji bi se še enkrat želeli zahvaliti vsem sponzorjem, še posebej občini Logatec, ki nam omogočajo pripravo tako velikega projekta.
Seveda pa gre zahvala tudi vsem udeležencem, ki vsako leto pridejo in naredijo vsakega Jakca čarobnega.

Se vidimo naslednje leto.

Fotogalerija
19 slik
+16

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.