Zažiga

19 Zažgi

Prenesi v

Izkoplji zaklad- podari ga drugim (reportaža drugega dne)

Požrtvovalni medo - Gvido Cigale 10.07.2007
V nedeljsko jutro smo se na Marmeljadi pospredmilo nekoliko oblačno nebo, a je sonce kmalu pokazalo svojo moč. Skavti pa smo se zbudili polni pričakovanj, saj nas je čakal drugi dan druženja primorskih skavtov.
Rudarska vrlina - Marmeljada 2007 Rudarska vrlina - Marmeljada 2007 (Avtor: Zoran Abram)
Volčiči in voljkulice so zjutraj poskrbeli za Berkmandlca, rudarskega škrata, ki jim je v zahvalo prinesel zajtrk. Potem, ko so se okrepili, so se znova preizkusili v delavnicah. Med drugim so se učili tudi klekljanja, obrti, ki jo že stoletja gojijo idrijske ženske in dekleta. Po kosilu so se pripravili na sveto mašo, ki so jo obhajali v cerkvi svetega Antona.

Izvidniki in vodnice so po običajnem začetku dneva v veji IV imeli sveto mašo kar na tabornem prostoru. Nato so podrli šotore in se peš odpravili do Idrije. Tam so preko foto orientacije spoznavali znamenitosti rudarskega mesta.

Popotniki in popotnice so se zjutraj vrnili s potepa in si izmenjali doživetja. Po kosilu so obiskali nekatere zgodovinske znamenitosti.

Druženje se je zaključilo s praznovanjem petnajste obletnice prve Marmeljade, ki se je leta 1992 odvijala v Ilirski Bistrici. Na trgu smo pripravili tudi razstavo o dogajanju v primorskih lokalnih enotah od leta 1992 do leta 2007. Na praznovanju pa niso manjkale niti torte.

Skavti smo v teh dveh dneh odkrili, da geslo prve Marmeljade - Skavtu ni dobro samemu biti še kako drži. V prijetnem druženju so se spletla nova prijateljstva, naši obrazi so bili še bolj nasmejani kot v običajnih dneh. Začutili smo, da je potrebno, da se primorski skavti bolj družimo in si pripravimo še več priložnosti za skupna doživetja. Tako bomo imeli še več priložnosti, da bomo odkrivali bogastvo, ki se skriva v nas in ga delili z drugimi ter tako uresničevali geslo letošnjega srečanja Izkoplji zaklad – podari ga drugim.
Fotogalerija
8 slik
Rudarska vrlina - Marmeljada 2007
Srečanje načelnika s primorskimi voditelji na Marmeljadi
Volčiči se igrajo (Marmeljada 2007)
IV na Marmeljadi 2007
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.