Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Gusarji v dvorani na Viru

Katja Černelič, Noroklepetava levinja 29.12.2014
Prednovoletna zabava z gusarji je uspela! Zbralo se je nekaj čez sto skavtov iz cele Slovenije in uživalo ob različnih ritmih slovenske in tuje glasbe.

Petki naj bi bili dnevi za zabavo in sprostitev, zato smo si tudi Homška klapa izbrali 19. december 2014 za datum naše tradicionalne prednovoletne zabave. Tematika zabave je bila v zraku kar nekaj časa in na koncu se je izkazala za odlično! 

Gusarji so potovali po svetu in nam prinesli različne glasbene zvezde iz različnih obdobij in krajev. Naš skavtski band je pridno vadil in navdušil skavte, ki so glasno peli z nami, njihov repertoar pa se iz leta v leto širi. :)

Letošnji izbor za naj gusarja in naj gusarko je potekal malo drugače. Prijavili so se pogumna dekleta in fantje, ki so se potem dali v pare. Čakali so jih 3 izzivi, na koncu pa je najboljši par izbrala publika. To sta postala simpatična Ana Špajzer in David Polc iz stega Zagorje 1, ki jima iskreno čestitamo! :D  Vsi sodelujoči pa so dobili tudi praktične nagrade naših sponzorjev. 

(Avtor: U. Popelar/A. Štrukelj)

Poseben pečat je pustil tudi fotobooth, kjer so nastale zabavne fotografije z najrazličnejšimi elementi, od gusarskih sabelj do romantičnih srčkov. V posebnem baru pa smo se lahko odžejali in malo okrepčali z zabavnimi mešanicami (seveda brezalkoholnih) pijač in mešanico čipsov, slanih palčk in podobne hrane. 

Na zabavi smo zelo uživali, na kar kaže tudi dejstvo, da skavti niso in niso hoteli iz dvorane, tudi ko smo morali zaradi ure že ugansiti glasno glasbo. :)

Nekaj skavtov se je odločilo in so z nami prespali na samem prostoru, še prej pa so nam nesebično priskočili na pomoč pri pospravljanju nujnih stvari v dvorani, za kar se jim res zahvaljujemo. Zaspali smo ob filmu, zjutraj pa nas je zbudila nežna glasba in dišeč zajtrk.

Zahvala gre našima fotografoma, ki sta vso zabavo dokumentirala, Urbanu Popelarju in Anžetu Štruklju (Domžale 1), več slik pa najdete na FB strani Homška klape. Spremljajte profil, kajti v novem letu naj bi prišlo še nekaj projektov. 

Med zabavo smo delili veliko uporabnih stvari, od majic, kulijev, vrečk za različne namene, sudoku križank, mil,  do vzorcev septolet in podobnega. Za to gre velika zahvala našim odličnim in velikodušnim sponzorjem, ki so se tudi v krizi odzvali našemu povabilu za sponzorska sredstva. Letošnji odlični sponzorji so bili: Občina Domžale, Banka Koper, AC Toyota Lovše, Jamie's Servers, Sanolabor, Mercator, Lekarna Flerin in Mladinski svet Slovenije. Vsem NAJLEPŠA HVALA.

Velika zahvala gre tudi župniku z Vira, gospodu Pavlu Okolišu, ki nam je posodil dvorano in gospodu Urošu Urbaniji, ki nam je pokazal vse možnosti, ki jih ponuja tamkajšnja oprema. Iskren in velik hvala. 

Kavbojci in Indijanci Kavbojci in Indijanci (Avtor: U. Popelar/A. Štrukelj)

Hvala vsem SKAVTOM, ki ste si vzeli čas in prišli v naše Homške kraje, da bi v skavtski družbi preživeli nor večer, ki ste ga s svojo neverjetno energijo prinesli. :D HVALA VAM! Zaradi vas se vsako leto potrudimo, se malo živciramo, ali bo vse na svojem mestu ob pravem času, vrtimo naše možgančke in jih združujemo v ideje, ki se pokažejo v vsakoletni zabavi. Dajete nam energijo in zagon, da se vsako leto srečamo in po skavtsko praznujemo (pred)novo leto. 

Upamo, da ste uživali ter da se naslednje leto zopet vidimo!

Želimo vam mirne, ljubezni polne praznike, da bi se spočili v počitnicah in dobili zagon za šolo, v novem letu pa veliko norih idej, iskrenih nasmehov in poguma, da bi počasi začeli z majhnimi dejanji spreminjati svet na boljše, in seveda ljubezni. Zaradi nje se svet vrti, pravijo.

SREČNO 2015 in bodite pripravljeni!

Bodite zadovoljni s tem, kar vam je dano, in napravite iz tega kar največ. Ne glejte mrke, temveč svetlo plat stvari. - Baden Powell of Gilwell

 

Fotogalerija
22 slik
We like to move it, move it.
Naj gusarka in naj gusar!
+19

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.