Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Gorjanski medvedje ob Soči

Mateja Jakše 28.07.2006
"Na taboru nam je bilo lepo, upamo, da se to še kdaj ponovilo bo." Izvidnici sta o prvih petih dnevih skupnega poletnega tabora skavtov iz Novega mesta zapisali:

»Gorjanski medvedje smo se odločili,
da se bomo v Tolminu veselili.
Tam smo se utaborili
in se veliko novega naučili.

Mi postavili smo šotore,
ker to nihče drug ne zmore.
Vanj smo spalne vreče zložili,
da bi se v njih odpočili.

Sami kuhali smo si kosilo,
pri pomivanju pa uporabili milo.
Kosilo se je kar kadilo
in v krožnike se zlilo.

V nedeljo smo na potep odšli
in tam do ponedeljka bili.
Različne naloge smo opravljali
in vedno navodila ponavljali.«
(Mojca Hrovat in Barbara Plut)

Po petih letih smo Gorjanski medvedje spet taborili skupaj. Od petka 14. julija do srede 19. julija smo na tabornem prostoru na Seliščih pri Tolminu prebivali četi Lisjakov in Polhov, NOPP in PP so si med tem ogledovali lepote Posočja. V sredo 19. 7. pa je travnik postal prebivališče tudi za VV, NOPP in PP.

Okrog 70 taborujočih je vsakodnevno uživalo v kopanju v ledeni Soči, prisostvovalo skavtskim porokam, zaman iskalo senco in čakalo na kapljico dežja, budno in malo manj budno stražilo zastavo (ponoči so nas obiskali skavti iz Tolmina 1, Grosuplja 1, Ljubljane 3, domačini s Selišč, bivša novomeška skavta), zaradi luksuznih stranišč z veseljem opravljalo male in velike potrebe, se mastilo s pečenim odojkom, ki so nam ga podarili klanovci iz Brezovice 1 in se zabavalo po skavtsko (nogometna tekma s četo iz Kranja 1, prikazovanje kuharskih veščin, potovanje po evropskih državah v veliki igri, nočni alarm in postavljanje človeških piramid) … Poletni tabor smo zaključili v nedeljo 23. 7. z dnevom odprtih vrat in slovesnimi obljubami, ko smo medse sprejeli 11 novih medvedov.

Za pokušino si lahko tu ogledate nekaj slik, ostale pa najdete na naši domači strani http://novo-mesto1.skavt.net.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.