Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Fuzbalada letos praznuje 10.obletnico

K.K., Skrbna Panda 29.02.2012
Zamejska skavtska organizacija že 10 let organizira skavtski nogometni turnir, ki je namenjen druženju, solidarnosti in miru. Predvsem pa je želja zamejskih skavtov, da bi spoznali in se družili s slovenskimi vrstniki.
fuzbalada 2009 (Avtor: Tadej)

Od načelnice slovenske zamejske skavtske organizacije sem prejela prošnjo, da objavim vabilo za fuzbalado.

Ampak naprej temeljno vprašanje  "Kaj je Fuzbalada  = skavtski nogometni turnir v Trstu !"

Drage klanovke, dragi klanovci! Wčn Pwčn Klan iz Trsta vabi na letošnjo 10. obletnico Fuzbalade, to je vsakoletni skavtski nogometni turnir. Klan se kot prejšnja leta posebno zavzema, da bi šport zaživel kot sredstvo miru in solidarnosti med nami vsemi. Dvodnevni turnir se bo letos odvijal 14. in 15. aprila v okolici Trsta. Začetek je predviden ob 12:30 v Trebčah. V soboto zvečer bomo po večerji imeli sv. mašo in seveda taborni ogenj. Zaključek in nagrajevanje sta predvidena v nedeljo ob 17:00. Nogometno ekipo sestavlja sedem igralcev in morebitne rezerve; na igrišču morata obvezno biti, za vsako ekipo, najmanj dve dekleti. Cena na osebo je 10 evrov, vključuje sobotno večerjo, prenočitev, zajtrk in kosilo v nedeljo.

Dogodek je tudi na Facebooku, če želite lahko potrdite prisotnost: Ostala pravila, informacije in drugo si lahko ogledate na spletni strani . Za pojasnila in drugo lahko pišete na naslove, ki so v kontaktih na spletni strani.

Na žalost je srečanj med Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo bolj malo, zato je to dobra priložnost za druženje in spoznavanje naših skavtov.

Nekateri klani so že dolgo let zvesti fuzbaladi in sigurno jim ni dolgčas. Zagotavljam vam, da ne bo "brezveze", da se boste nasmejali in spoznali veliko novih prijateljev s tistim simpatičnim zamejskim narečjem.

B.P. in se vidimo v Trstu!

Fotogalerija
3 slike
fuzbalada 2009
fuzbalada
Pokali

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.