Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Fefa, megla in fefumo

3
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 28.08.2012
Steg Lj-4 letošnje leto praznuje 20 let delovanja. Ob tem jubileju je bil organiziran skupni tabor. Četi so se po tednu dni taborjenja v Radencih ob Kolpi pridružile tudi ostale veje, nekdanji voditelji in odrasli skavti.
Skupinska (Avtor: Matjaž Maležič)

Fefa in megla

Že v petek smo za dobrodošlico na taboru prejeli fefo, zaščitni znak stega. Joj, kako ste dobri pekoči feferoni! Še dobro, da je bila Kolpa blizu in da se je točila megla. Kakšna pijača je to, naj ostane skrivnost. Glejte, da tisti, ki ste bili na taboru, recepta ne izdate. Osrednji del praznovanja je bilo sobotno dogajanje. Dopoldne je osem barvnih skupin krožilo na štirih prizoriščih: skupinsko sodelovanje, kateheza (prerok Ozej), roverček in nogomet. Borbe med skupinami so bile hude, dobesedno na nož, o tem pričajo tudi nekatere poškodbe.

Fefumo

Popoldansko dogajanje je zaznamoval fefumo. To je nov denar, s katerim je bilo mogoče dobiti košček lubenice, se s kanujem peljati po Kolpi, izdelati okraske, poslikati telo, doživeti hladen tuš z obmetavanjem, se dvobojevati na hlodu, doživeti pravo savno, si zaželeti glasbeno željo. Ker ni bilo dostopa do interneta, je namesto youtub-a deloval skavt.tup. Samo za en fefumo je skavtski ansambel odraslih skavtov v živo zaigral in zapel pesem po izbiri. Večerni program je zaznamoval skavtski band, ki je poskrbel za to, da se je vsem malce zavrtelo. Da pa se band le ne bi preveč pregrel, so ga z vmesnimi skeči nadomestile skavtske skupine.

Sveta maša in film

Noč je bila kratka. Zjutraj so po pospravljanju sledile še priprave na sveto mašo, na katero so prišli starši in ostali skavtski sorodniki. Po skupnem kosilu je filmski ekipi, kljub tehničnim težavam, uspelo predstaviti enourni film o začetkih in delovanju stega. Ustvarjalcem filma vse čestitke in pohvale za vložen trud.

Ob takšnem jubileju na sme manjkati torta, ki je hkrati pomenila slovo od tabora. Hvala stegu za povabilo, želimo pa jim uspešno delovanje še naprej. Galerije fotografij so na tejle povezavi.

Fotogalerija
47 slik
Večerja
Kaj bo dobrega?
Kuhinja
Večerno prepevanje
+44

Komentarji (3)

Za komentiranje se prosim prijavi.