Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Ne sprašuj! Bodi pripravljen! - IV izziv 2016

trop za IV izziv 2016 29.05.2016
"NE SPRAŠUJ! PRIJAVI SE!" se je v oktobru pojavilo geslo, ki je pritegnilo več kot 350 pod/vodnikov in pod/vodnic iz 38 različnih čet v Sloveniji.

(Avtor: Boštjan Podlogar)
Mi pa smo v tem času tuhtali in tuhtali, koliko izzivov naj zastavimo, kakšne, koliko zahtevne … In kako naj na njih preložimo odgovornost, ki jo bodo z veseljem sprejeli, pa vendarle ob tem čutili, da delajo nekaj, kar je izziv, kar je naloga in kar ima na koncu osrečujoč občutek. 

Tako se je novembra začelo … Baden Powell nas je navdihnil s svojo mislijo: »Ko je pred teboj velika naloga, se je ne loti s kopico vprašanj. Raje se loti dela. Če boš vselej delal tako, boš v življenju zanesljivo uspel.« In z geslom »NE SPRAŠUJ!« skozi mesece smo odgovorili ter se lotili dela.

Pod/vodniki in pod/vodnice so telovadili, ustvarjali, služili, izkazali hrabrost, pričevali in naredili nekaj dobrega za naš planet. Preko izzivov so vodniki krepili svojo funkcijo, sprejemali izzive in sprejeli odgovornosti, ki so jih izzivi od njih zahtevali. 

(Avtor: Boštjan Podlogar)

 

Najbolj vestni in pridni, tisti, ki so vztrajali do konca, so si prislužili nagrado. POT PREŽIVETJA! In zapisali so takole: 

»… vsi ti ljudje, ki sem jih na novo spoznala, vsa ta narečja, ko se smeješ že sami izgovorjavi ...vsa ta množica veselih, blatnih, mokrih in zadovoljnih mladih, ki so se zbrali skupaj. In ravno zato, ker je bilo tako zelo super in nepozabno, ni moral kar vsak priti na zaključni dogodek. 

Od poti preživetja mi je najbolj v spominu ostala točka odojek, ki ni bila ravno lahka, a nisi imel druge izbire...« 
Anamarija Drnovšek, Ljubljana 3 

"Pri takih in podobnih skavtskih dogodivščinah mi je najbolj všeč, da lahko preizkušam meje svoje norosti in svojih zmogljivosti, neprecenljivo pa je tudi, kako v blatnih situacijah spoznaš prijatelja, ki je tvoj prijatelj šele zadnjih 5 ur." 
Neža Mavri, Cerkno 1

(Avtor: Boštjan Podlogar)

 

"IV IZZIV nam bo zagotovo ostal v spominu za vedno, saj smo se na njem veliko naučili, stkali veliko novih vezi, ali pa jih le še dodatno okrepili. To pa je ena najlepših nagrad, ki jih lahko dobiš za trud, ki ga vložiš v nek cilj. Seveda pa smo skavti vedno navdušeni nad blatom, ki ga tu ni manjkalo. :)"
Petra Koren, Škocjan-Turjak 1

»Iv izziv mi je bil svetovni!!! Že izzivi, ki smo jih opravljali skozi skavtsko leto, so bili izvirni, zabavni in poučni. Ta pot preživetja pa je bila reees ena pika na i. Zdi se mi, da še iz tabora ne pridem tako umazana domov hahah :). Skratka vse mi je bilo .«
Eva Zorec, Maribor 2

»Med točkami so bile tudi vožnja s kanujem, plazenje po živem blatu, plazenje skozi jarek, hoja skozi pajkovo mrežo, odklepanje zaklada, izdelovanje japank iz plastenk... Najbolj adrenalinsko pa smo se počutili, ko smo postali ramboti za pet minut. Spoznali smo veliko novih prijateljev. Po progi smo se vsi blatni umili v Ljubljanici, ki je bila takrat bolj čista od nas. Zbrali smo se v krog in v močnem nalivu preživeli podelitve za najboljše skupine in vsi smo se strinjali, da je to izkušnja, ki je ne bomo pozabili. Organizatorji, super ste!«
Ana Čop, Breznica 1

»Res nepozabna izkušnja! Spoznal sem veliko prijateljev. In še boljše sem prepoznal sebe.«
Filip Zgubič, Maribor 2

»Všeč mi je bilo, da je bila tako dolga in seveda zabavna pot. Spoznala sem kar nekaj novih ljudi, in zelo všeč mi je bila tudi delavnica ko smo imeli sodišče. Seveda se zelo veselim naslednjega leta, ko bo spet IV izziv. :)"
Monika Tomažič, Grosuplje 1

(Avtor: Boštjan Podlogar)

 

»Bila je super organizacija in še bolj super voditelji, ki ste nam že čez celo leto pripravljali res zakon izzive.
Ful zakon ideje za pot preživetja, ki jih bomo zagotovo malo prekopirali (upam da ne zamerite)! Vso čast tudi kuharjem za slastno kosilo. Komaj čakam naslednje leto!"

Ana Avšič, Ljubljana 3

»Želim si, da bi bilo še veliko takšnih dogodkov, saj še bolj popestrijo že tako zabavno skavtsko doživetje.«
Špela Peršak, Koroška 2

»Tale IV IZZIV je bil NOOOOROO DOBR!!! :) Ubistvu bi lahko rekla, da sem skor vse počela prvič, razen valjanja u blatu, in da sem ponosna nase, ker sem preživela.«
Judita Kerin, Moravče 1

»Najbolj všeč mi je bila vožnja s kanujem in blato :) Prvič pa sem po vrvi plezala na drugo stran reke in bilo je zanimivo (še malo mišic v rokah nebi škodilo).«
Rebeka Kerin, Moravče 1

(Avtor: Boštjan Podlogar)

 

Trop za IV IZZIV se je skozi leto ob pregledovanju izzivov zelo zabaval, saj smo izvedeli veliko zanimivih stvari, marsikdo nas je s svojim trudom še dodatno presenetil, prav tako pa je bilo zanimivo prebirati dogodivščine, ki so se pripetile. Veseli smo, da nam je uspelo mesečne izzive zastaviti tako, da so bili vsi približno enako zahtevni in tudi zanimivi, saj se je odstotek izbire skoraj vedno porazdelil približno na tretjino.
Med pripravo končnega dogodka pa smo preživeli skupaj nekaj nepozabnih dni, porabili veliko minut za telefonske klice, spletli prijateljstva in delali pozno v noč. Prevozili marsikateri kilometer, se presmejali skoraj do solz, iskali tisto nekaj posebnega, kar bo prepričalo in potrdilo trud vseh vestnih pod/povodnic in pod/vodnikov, ter iskali inovativne domislice. Seveda pa dogodka ne bi bilo brez pomoči ostalih voditeljev. Hvala! 

Ponosni smo na vas, dragi izvidniki, ki ste vztrajali do konca. Želimo vam in tudi vsem ostalim, da z odgovornostjo sprejemate svojo funkcijo, opravljate svoje dolžnosti in krepite Skavtskega duha! 

NE SPRAŠUJ! BODI PRIPRAVLJEN! 

»In bova skupaj šla, prav tja na konc sveta,
Pridi, daj, pokazal ti bom kje je skavtski raj!«

Fotogalerija
13 slik
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.