Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Dan Zemlje v Novem mestu

Mateja Jakše 07.05.2006
Tudi Novomeški skavti smo se odločili obeležiti tak dogodek, kot je svetovni Dan Zemlje. Skavti smo radi in veliko v naravi, zato želimo, da je čim manj onesnažena. Vemo, da je najprej potrebno počistiti pred svojim pragom, zato smo se v soboto, 29. 4. 2006, lotili prav tega.
Fotografije z aktivnosti ob dnevu Zemlje. Fotografije z aktivnosti ob dnevu Zemlje. (Avtor: Novo Mesto 1)
Več kot polovica udeležencev je urejala skavtske prostore (oblikovanje ekološkega kotička na hodniku pred skavtsko sobo za ločevanje odpadkov; pospravljanje sobe, ki jo bomo najverjetneje lahko uporabljali tudi mi; čiščenje neurejenih prostorov pod našo skavtsko sobo), ostali pa so opozarjali - eni na prekomerno onesnaževanje s izpušnimi plini prevoznih sredstev in neekonomičnostjo uporabe vozil (v 2 križiščih Novega mesta so šteli, koliko ljudi se pelje v vsakem avtomobilu), drugi na potrošništvo: v eni izmed novomeških trgovin so izvedli anketo o potrošniških navadah mimoidočih kupcev. Kljub deževnemu vremenu se nas je zbrala tretjina Gorjanskih medvedov (34). Izziv >Pridi peš< je le delno uspel, kar dokazuje, da se bo glede tega potrebno truditi še naprej. Voditelji so poskrbeli za nekaj teorije; in če bi se je v praksi držali vsi, bi bilo še lepše uživati v naravi.
Za ogled podrobnejšega poročila in slik vabljeni na našo domačo stran: [url=http://novo-mesto1.skavt.net]novo-mesto1.skavt.net[/url]
Fotogalerija
4 slike
Fotografije z aktivnosti ob dnevu Zemlje.
Fotografije z aktivnosti ob dnevu Zemlje.
Fotografije z aktivnosti ob dnevu Zemlje.
Fotografije z aktivnosti ob dnevu Zemlje.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.