Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

Četa Prebold-Polzela 1 prvič na zimovanju

Mirjana Ilišinović 29.02.2008
Komaj smo dočakali počitnice in vikend, da se naša nova četa prvič odpravi na zimovanje, proč od staršev in vsakdana!
formacija formacija (Avtor: mirjana)
Z nahrbtniki na ramenih smo se v petek, 22.2. dobili na železniški postaji v Celju in se z vlakom odpeljali do Dolge Gore. Naš cilj je bilo župnišče na Sladki Gori, ki stoji ob prelepi cerkvi. Po prijetni poti smo se namestili, po večerji pa je postalo vzdušje bolj uradno. V svečanem ambientu smo imeli naš prvi častni svet; pred zastavo smo zapeli skavtsko himno, sledila je uradna podelitev funkcij v vodu in spomin na rojstvo našega Bi-Pija. Kasneje, v manj uradnem vzdušju, pa smo se spomnili na še eno rojstvo- Franci iz voda Krapov je praznoval svoj 13.rojstni dan, zato je od voditeljev dobil tortico, mi pa od njega sladkarije!

Po precej živahni noči, smo se zjutraj po zajtrku odpravili po nove moči ven, na sonce. Vodi so po točkah orientacije sledili Bi-Pijevi življenjski zgodbi, voditelji pa smo jim vmes dajali še naloge. Uspešna vrnitev pred kosilom jim je omogočila nekaj prostega časa po njem. Popoldne smo odšli v bližnjo hosto in se igrali Bi-Pijevo igrico »Lov na srno«, kjer so se najuspešnejše »srne« skrivale pred »lovci« celih 15 min!

Z večerjo (twist in palačinke) smo počasi zaključili dolg in naporen dan in komaj čakali, da se zavijemo v svoje spalke.
V nedeljo nas je čakalo pospravljanje hiše in priprava na mašo, pri kateri smo sodelovali in se tudi zahvalili za gostoljubje. Pridružili so se nam še starši, ki so nas po maši nagradili s pecivom. Sijaj sončka je omogočil, da se nam ni mudilo in smo še malce postali in zbirali vtise. Tjaša iz voda Levinj mi je priznala, da se je imela »ful fajn« in da je bilo to zanjo enkrano doživetje!

Zato se zahvaljujem vsem, ki so si vzeli čas za to pustolovščino in komaj čakam nove!
Fotogalerija
9 slik
formacija
Štart pohoda
pri večerji
prostor za častni svet
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.