Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Budne kobivce niso budne

Boštjan Čerin, Ognjeni sokol 17.09.2009
Ko sva prišla v Matkov kot, sva našla kotiček za bivak. Odpravila sva se mimo tabora kot dva, ki gresta na sprehod. Ko sva prosila za sok, so naju prepoznali in pričakovali so krajo zastave. Vrnila sva se do bivaka, kjer sva se spočila.
Ogled tabora Ogled tabora (Avtor: Anže Osredkar)
Že kar pred nočjo sva se splazila pod borovci do razgledišča. Odločila sva se, da greva v tabor. Tako sva si ga ogledala še bolj podrobno. Pozdravila sva prijatelje s katerimi se poznamo. Midva sva obupovala, ker so nama voditelji povedali, da so dan pred tem neuspešno kradli Velenjčani. Odšla sva spat in si uro navila za ob 3.00.

Ob 3.00 sem zbudil Anžeta, vendar je ostal v bivaku. Odšel sem sam. Slišal sem stražo, ki je bila čisto budna. Zaslišal sem korake in stekel proč. Prišel sem do bivaka, kjer sva se zmenila, da greva ob 6.00.

Ob pravem času sva se odpravila. Zavila sva v klanec. Prišla sva do poti. Po njej sva šla čez prazno strugo, kjer sva se splazila na desno stran in šla počasi v klanec.

Prišla sva na pot, ki je vodila do tabora. Anže me je čakal na poti, jaz pa pri neki konjušnici in dal sem mu znak, da stečeva po zastavico od voda. Zastavica je bila privezana. Ker se je ni dalo odvezati, sem vzel čevlje, brisačo, hlače… Rekel sem mu, da greva ukrasti glavno zastavo, ker straža spi. Ko sem pritekel do jambora, sem odvezal skavtsko zastavo in stekel proč. Zastavo sem zvil in spravil.

Zjutraj smo se dogovorili za odkupnino. Zahtevala sva, da sva njihova gosta. Tako sva spoznala nove prijatelje in odlično sva se imela.
Fotogalerija
6 slik
Ogled tabora
Najin bivak
Počitek v gozdu
Čakanje na noč
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.