Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Brez sonca roža ne cveti

Nasmejana Vidra, Firbčna Vidra, Navihana Vidra in Inovativna Orka 26.03.2011
Kako je četa lintvernov - Žiri 1 mamicam polepšala materinski dan.
Bi rožico? :) Bi rožico? :) (Avtor: Neznan)

Našim vodnikom in podvodnikom se je na zadnjem vodniškem srečanju porodila zamisel, da bi na materinski dan, 25. 3. v centru Žirov vsem mamam delili rožice. Pa ne tistih 'tapravih', ampak bi jih izdelali sami.

Tako smo se zadnjo soboto pred materinskim dnem, 19. 3. v župnišču zbrale vse Orke in Vidre ter se lotile dela. Od doma smo prinesle material za izdelavo rožic, ki so izgledale nekako tako: iz raznobarvnega tršega papirja smo izrezale cvet, na njegovo sredino pa smo prilepile manjši rumen krog. Cel cvet smo nato prilepile na zeleno slamico, prav tako pa tudi zelene listke, na katere smo napisale naše sporočilo ob letošnjem materinskem dnevu: Brez sonca roža ne cveti. Po skoraj dveh urah dela smo dobile točno 50 izdelanih rožic. Bile smo zelo zadovoljne z rezultatom dela, čeprav nismo bile povsem prepričane, da bodo fantje razdelili prav vse.

V petek, 25. marca 2011, točno na materinski dan so Baki in Racmani stopili v akcijo. V krojih so se zbrali pred župniščem, vsi radovedni, kaj bodo počeli. Družbo smo jim delale tudi Orka in tri Vidre, da bi spremljale njihovo delo in jih pri tem fotografirale. Najprej fantje nad idejo niso bili preveč navdušeni, a so hitro poprijeli za delo. S škatlo polno rožic so odšli do Mercatorja in začeli iskati svoje prve žrtve :). Čeprav so bili pred začetkom vidno malce živčni, jim je posel tekel kot po maslu. Izvidniki so dobesedno tekali okrog in iskali mame ter mamice, da pa so bili še bolj motivirani, smo dekleta na listu z njihovimi imeni označevale, koliko rožic je vsak od njih oddal. Prisoten je bil tako tudi tekmovalni duh.

V manj kot 45 minutah so bile prav vse rožice razdeljene 50 mamam, ki smo jim žirovski skavti polepšali dan, pa tudi mi smo bili navdušeni nad uspehom naše ideje.

Fotogalerija
14 slik
Bi rožico? :)
Orke in Vidre v akciji
Kako je četa lintvernov - Žiri 1 mamicam polepšala materinski dan.
Kako je četa lintvernov - Žiri 1 mamicam polepšala materinski dan.
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.