Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Bobri - čisto pravi skavti!

1
Veronika Geržina, Energična vidra, Ajdovščina-Šturje 1 27.05.2013
Steg Ajdovščina - Šturje 1 je že 3 leta bogatejši za novo starostno vejo, vejo bobrovk in bobrov. Tokratne obljube stega so bile še prav posebne za njih, saj so prvi prejeli čisto prave rutke.
obljube AŠ 1 2013 (Avtor: Matic Slemič)

11. 5. 2013 je bil najverjetneje za večino slovenskih skavtov čisto običajen sobotni dan, a to vsekakor ne drži za velike in male skavtinje in skavte iz stega Ajdovščina-Šturje 1, ki smo na ta dan oz. večer prisostvovali na slovesnih obljubah.

Ob 19.30 smo se zbrali vsi mali in veliki, bobri in bobrovke, volčiči in volkuljice, izvidniki in vodnice, popotniki in popotnice, voditelji in voditeljice ter seveda tudi nekaj staršev. Po krajšem pozdravu smo se vsi skupaj odpravili na pot, ki je bila za nekatere bolj, za druge manj strma, odvisno od tega ali nosiš okrog vrata le „veliko“ rutko ali „malega“ otroka. Vsekakor pa smo se vsi povzpeli malce višje, bližje Bogu in obredu obljube ter se ponovno zbrali pri cerkvici na Fužinah, kjer smo imeli mašo.

Sam mašni obred je bil res poln skavtskega duha, ki kraljuje sredi naših src. Preko odigranega berila smo začutili in spoznali, da kot skavti pogosto delimo svoje znanje in veščine, vendar ves čas tudi znanje prejemamo; kot sta Akvila in Priscila rada podučila Apola, čeprav je bil že učen mož in delal dobro, da bi bil še boljši. Po koncu mašne daritve je duhovni asistent blagoslovil rutke in sledil je glavni obred večera.

V temni noči smo iz cerkve sledili svetlobi do bližnjega travnika med starimi dimniki plavža, kjer smo ob glasnem in vznemirljivem šumenju reke Hubelj oblikovali slavnostni kvadrat in pričeli z obredi obljube. Tako je nekaj novincev bobrov in bobrovk prvič obljubilo, vsi BB-ji pa so dobili tudi čisto nove rutice. Tudi 6 volkuljic in volčičev je preraslo „volčiča mladiča“, nato pa je  naš skavtski brat postal novinec iz vrst popotnikov in popotnic. Le še dolga voga je zadonela in preglasila šumenje reke, nakar smo se, nekateri komaj še budni, drugi ravno razživeti odpravili vsak svojim dogodivščinam naproti.

In minil je še en večer, ki pa vsekakor poudarja ,da je skupaj „srečna pot čez trden jez najboljši lov“.

 

 

Fotogalerija
26 slik
obljube AŠ 1 2013
obljube AŠ 1 2013
obljube AŠ 1 2013
obljube AŠ 1 2013
+23

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.