Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Avgustovski tabor družin v Skavtskem okoljskem centru

Barbara Strnad 26.08.2014
Moje priprave na tabor družin so se začele s pranjem rutice in kroja, nadaljevale z rahlim občutkom negotovosti, kako bo naša »mestna« družina zaživela po skavtsko, končalo pa se je z velikim zadovoljstvom cele družine in z željo po še.
Avgustovski tabor družin v Skavtskem okoljskem centru (Avtor: Barbara Strnad)

Takole smo skavtski tabor za družine 2014 doživeli mi: Že samo okolje v Kočevskem Rogu nas je takoj ob prihodu prisililo v popolni odklop od vsakdanjega ritma in skrbi. Tako osvobojeni smo se lotili priprave našega »kraljevskega apartmaja« oz. postavljanja šotora Jamboree. S skupnimi močmi nam je vendarle uspelo in v veselem pričakovanju skavtskega ognja smo začeli spoznavati kulinarične sposobnosti tehničnih voditeljev, ki so se, mimogrede, do konca tabora vsakič znova izkazale za odlične.

V soboto smo se ob zanimivih delavnicah veliko novega naučili – o sebi, o svoji družini, o Bogu, o naravi, o drugih … družine pa smo imele tudi odlično priložnost za sodelovanje in spoznavanje med sabo. Udeležili smo se lahko »fotodelavnice«, igrali igrico Lojtrca do nebes, izdelovali rusko kegljišče, debatirali o eko gospodinjstvu, imeli pa smo tudi možnost za služenje. V popoldanskem času smo na družinskem eko bazarju lahko degustirali domače izdelke, ki so jih družine prinesle s seboj, si izmenjali recepte pa tudi primere dobrih družinskih eko praks. Sledila je skupna priprava večerje. Ena skupina se je lotila priprave piščanca iz podpeke, druga skupina pa se je preizkusila v nabiralništvu užitnih zelišč v okolici skavtskega doma in pripravi skutno-zeliščnega namaza. Sodelovanje je obrodilo okusne sadove, otroci pa so bili nad večerjo še posebej navdušeni, saj smo nad ognjem pekli tudi hrenovke in tvist.

Nedeljsko dopoldne smo preživeli na gozdni učni poti, kjer smo izvedeli veliko o drevesnih vrstah v okolici ter o zgodovini žage, ki je nekoč stala v Rogu. Ob koncu poti smo se zbrali pod navadnim divjim kostanjem, kjer smo imeli res lepo in doživeto sveto mašo. Po kosilu in pospravljanju smo tabor zaključili z zasaditvijo semen, ki jih je vsaka družina prejela na začetku tabora. S semeni smo zasadili tudi naša družinska upanja, ki smo si jih podelili v zadnjem skupnem krogu s priporočilom za medsebojno molitveno pomoč.

Skrbno načrtovan program nam je odprl nova eko in duhovna obzorja in nam napolnil baterije vsaj na 80 %, zato na tem mestu še enkrat kličemo vsem voditeljem in udeležencem letošnjega avgustovskega tabora družin en glasen A ZIGI ZIGI ZAJ v zahvalo in spodbudo, da se drugo leto spet srečamo v Kočevskem rogu.

Fotogalerija
27 slik
Avgustovski tabor družin v Skavtskem okoljskem centru
Avgustovski tabor družin v Skavtskem okoljskem centru
Avgustovski tabor družin v Skavtskem okoljskem centru
Avgustovski tabor družin v Skavtskem okoljskem centru
+24

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.