Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Baraga pri roških Indijancih - tabori družin pri SOC 2016

Za SVOD-e taborov družin Špela Berlot, Zgovorna levinja 16.11.2016
Tudi letos je SOC v Kočevskem rogu nudil bivališče 32 družinam v treh poletnih vikendih. V okviru taborov družin, projekta, ki smo ga začeli leta 2013, v skavtsko hišo povabimo družine, ki jih zanima narava, skavtsko življenje in malo drugačno preživljanje kvalitetnega prostega časa z družino.

Letošnji tabori so potekali v indijanskem duhu, saj smo se z Barago preselili v Severno Ameriko. Geslo: »Na poti!« nas je vodilo k staroselcem, ki so slovenskega misijonarja veliko naučili in prav tako tudi on jih. Baraga je staroselce – pleme Očipevejcev, učil pisati in brati, graditi, vzgajati rastline in živali, pričeval jim je o Jezusu. Staroselci pa so Baragi pokazali, kako živeti v skupnosti, spoštovati naravo in videti Boga v njej.


Vikend je prav hitro minil, saj smo se veliko igrali, opravljali različne izzive, ustvarjali in se veliko družili. Spoznavali smo se med seboj in se spoprijateljili. Obiskal nas je tudi Skavtek. Vsaka družina je na koncu tabora dobila knjižico idej za družinski izlet. Zavezali so se, da se letos odpravijo na enega izmed predlaganih.

 

(Avtor: Tabor družin 2016)


Prav vsi voditelji smo bili zelo zadovoljni s tabori družin, iz vprašalnikov pa je razvidno, da so je bilo všeč tako otrokom kot staršem. Kot dokazno gradivo, da smo se res imeli fino, objavljamo izbor fotografij vseh treh terminov.


»Na poti« k prijatelju, znanju in izkušnji je vedno lepo. Še posebej, če nas obkrožajo mogočni roški gozdovi, prijatelji in veliko dobre volje.

Fotogalerija
55 slik
+52

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.