Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

10+5 = malo za večnost, kar nekaj za človeško življenje

Peter Repovž 13.05.2006
En od tristo in več vtisov praznovanja Jurijevih skavtov - Pusti svoj pečat! Dolenjska Polža imava uro po soncu, zato sva bila pri sosedih človeško uro prepozno, a ravno ob času, ko so Jurijeve skavte zapuščali taborniki.
(Avtor: )
Delavnice so bile v polnem teku. Dobil sem pečat na obraz in se priključil igri brez meja. Med mladimi tudi BOKSS ni za v staro šaro!

Sledila je zanimiva predstavitev Jurijevih vej, kot krona ali pika ali odlagališče tudi odraslih skavtov. Potopili smo se v vode sv. Frančiška in za konec so sobratje dobili darilo posebne delavnice - gnezdo iz ločja, trave in Salomonovega pečata, z jajcema kot prispodobo, da skavti pletemo odnose in uporabljamo božje darove. V gnezdu sta bila dva jajca, kajti enemu skavtu je vedno dolgčas!

Ja, veliko smo si imeli povedati!

Doživeli smo bistvo dneva, zahvalo v obliki nekrvave daritve samega Boga v največji katedrali sveta, ob potočku na travniku ob robu gozda! Bi kdo hotel še kaj več?

Skavtski bend je pel in nam srca grel! Sledila je torta, naju pa sta spremljala do kočije skavtski pripravnik in Vesela mravlja.
O tudi bivši kaplan nas ni pozabil pozdraviti - takšno je pač pravo skavtstvo, prijateljstvo za zmeraj - še v večnosti se bomo skupaj igrali in peli.

Zaključim naj z:
Vse najboljše za vztrajnost teh 10 mladih in 5 odraslih let!
Bog nas živi, pa pomagajmo mu odpirati srca do vseh ljudi!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.