Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Z majem natečaj Ulovi sled!

Trop ŽVN 23.04.2012
Natečaj je namenjen vsem - volčičem in volkuljicam, izvidnikom in vodnicam in je primeren tudi za popotnike in popotnice. Natečaj bo trajal od maja do decembra, podeljevali pa bomo mesečne nagrade za naj odlitek.
Ulivanje sledi Ulivanje sledi (Avtor: Neznan)

Skavti mnogo svojega časa preživimo v naravi, vendar se pogostokrat zgodi, da naše oči niso dovolj pozorne in odprte za stvari okoli nas. Ker imamo le redko možnost, da živali srečamo v naravi, pa le te puščajo neverjetno veliko sledi, če jih le opazimo. Živalski svet nam omogoča, da preko drobnih malenkosti - sledi, ki nam jih živali pustijo v naravi, zbiramo informacije in nenehno pridobivamo znanje o življenju določene živali.

Z natečajem Ulovi sled se ponuja možnost narediti prvi korak k odkrivanju živalskega sveta. Vaša naloga je preprosta, najti lepo živalsko sled, jo odliti, izpolniti obrazec in jo prinesti oz. poslati. Več informacij si lahko preberete na internetni strani.

V projektu sodelujemo tri organizacije: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, društvo Dinaricum in Zveza tabornikov Slovenije. Najlepše sledi bomo zbrali in odlili v silikonsko knjižnico, ki jo bomo nato lahko vse tri organizacije uporabljale v izobraževalne namene.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.