Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Erasmus in jaz?

Martina Ilišinović, uredništvo SkavtNET 30.01.2012
Veliko skavtskih voditeljev in voditeljic skrbi tudi za svojo formalno izobrazbo na fakultetah. In kot študent ali študentka si se tudi ti zagotovo že srečal z mednarodnim programom mobilnosti - Erasmus. In če si ob vseh svojih številnih obveznostih vseeno uspel pobegniti v tujino za par mesecev in imaš poleg tega še malo novinarsko-ustvarjalne žilice, je natečaj "Erasmus in jaz" kot nalašč zate.
Si za stvar? Si za stvar? (Avtor: Benjamin Lah)

Slovenska Nacionalna agencija programa Erasmus, CMEPIUS, ob 25. letnici delovanja programa Erasmus vabi, da se udeležite natečaja za najboljši video posnetek, fotografijo ali zgodbo (tudi spletni dnevnik) o Erasmus izkušnji. Na natečaju lahko sodelujejo vsi študenti, ki so se udeležili Erasmus mobilnosti od akademskega leta 2007/2008 naprej (študij ali praksa).

Tema oziroma delovni naslov prispevka je "Izkušnja z Erasmus mobilnosti kot priložnosti za osebni in strokovni razvoj študenta". Preprosto povedano mora torej video/fotografija/zgodba opisati tvoje videnje Erasmus obdobja z vidika pridobivanja znanj in spretnosti s področja študija ter učinke samega bivanja v tujini na tvoj osebni svet.

Obljubljene so seveda tudi odlične praktične nagrade:
-    prenosni računalnik za najboljši Erasmus video posnetek,
-    digitalni fotoaparat za najboljšo Erasmus fotografijo,
-    mobilni telefon za najboljšo Erasmus zgodbo.

Pri ocenjevanju prejetih prispevkov bodo upoštevali skladnost s temo natečaja in naslovom prispevka, prepričljivost sporočila, inovativnost predstavitve/vsebine, humor ter tehnično kakovost izdelka.

Rok za oddajo prispevkov je 2. april 2012 do 23:59. Tehnične zahteve, kam in kako oddati izdelke ter vse ostale podrobnosti in pogoje lahko najdeš na uradni spletni strani razpisa.

Torej, če si se udeležil Erasmus programa in si v tujini užival in doživljal razburljive dogodivščine ter kaj dodal še svojem strokovnem znanju, je sedaj čas da zgrabiš tipkovnico/fotoaparat/kamero v roke in uživaš v ustvarjanju prispevka!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.