Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

V Wellnessu Nadevanega Hardiča – Mnogolončnica 2019

Monika Golja 09.04.2019
Iskrene čestitke! Vaš Wellness je bil izbran za enega od gostov na vsakoletni božanski, čudapolni, neverjetni, bajni MEDNARODNI KUHARSKI KONVENCIJI WELLNESSOV, ki bo potekala 6. in 7. 4. 2019. Deležni boste usposabljanja na področju kuhinje in kulinarike v wellnesih na visokem nivoju. Kuharski tečaj bo potekal pod vodstvom famoznih kuharjev, kot so Gordon James Ramsay, Jamie Oliver, Ratatouille in drugi. Ne boste pa deležni le kuharskega tečaja, vendar boste imeli tudi enkratno priložnost biti priča kuharskemu tekmovanju Mnogolončnica, v katerem se bodo ti slavni kuharji borili za zmago pred enimi najbolj strogih žirantov v kuharskem svetu.

Pa so prišli. Vsak wellness s svojo 4-6 člansko ekipo. Od šestih ekip, so se dogodka udeležili skavti iz kar 12 različnih stegov (Tolmin, Domžale, Brežice, Škocjan-Turjak, Moravče, Ptuj, Grosuplje, Logatec, Zagorje, Ljubljana 3, Homec in Šentjur), opremljeni v kopalne plašče in natikače. Tekmovalce je ob nizkih vibracijah didgeridoo-ja pozdravil guru in jih pospremil do recepcije, kjer so jih natakarji pričakali z aperitivom, receptorka pa jim je predala ključe do njiihovih hotelskih soban. Po udobni namestitvi so se tekmovalci udeležili začetnega tečaja acrojoge ter se kasneje med seboj malo bolj spoznali. Sledil je nagovor direktorja, ki ga je prekinila pretresljiva novica, da je letalo, na katerem so bili famozni kuharji, strmoglavilo. Preplavila ga je panika, saj je bilo v konvencijo vloženega veliko časa in denarja, zdaj pa še glavnih akterjev ne bo in nihče ni vedel v kakšnem stanju pravzaprav so. Na direktorjevo srečo, so nadobudni tekmovalci prijazno ponudili svojo pomoč in mu zagotovili, da bodo oni naslednji dan kuhali namesto pravih kuharjev in ga tako obvarovali pred srčnim napadom.

Panika se je končala in kmalu je konvencija zaživela v luči, v kateri bi morala. V nadaljevanju so skupine imele možnost udeležbe na različnih delavnicah in usposabljanjih, preko katerih so si kasneje zagotovili sestavine za naslednji dan. Tako so se lahko izurili v aerobiki, ribarjenju, izdelovanju labodov iz brisač, jogi, količkanju, prikazovanju pevskih talentov; razvajali so se v masažnem in kozmetičnem salonu, med seboj ločevali različna živila in jih ugotavljali samo z vonjem ali tipanjem, celo iskalne akcije za dementnega ata so se lahko udeležili ter se učili oživljanja in še mnogo več … na koncu pa so se še preizkusili v finalni štafeti, ki je usposabljanjem dodala piko na i.

Že med samimi usposabljanji nas je navdušila prisotnost generalnega duhovnega asistenta, Janeza Kobala, ki je kasneje daroval tudi sveto mašo, ki nas je vse skupaj malo bolj povezala in naredila super uvod v večerjo, ki se je vmes pripravljala. Po večerji smo pričeli z zabavnim večerom, kjer se je vsak wellness predstavil, zapeli smo nekaj pesmi, se posladkali z bananami s čokolado, na koncu pa je svoja vrata odprla še savna, ki je prečistila telo in misli peščici tekmovalcev. Z Angelčkom smo polni pričakovanj zaključili hladen dan in se namestili v udobje hotelskih soban.
Zjutraj je po zvočniku odmevala sproščujoča glasba in vsi skupaj smo ob ognjišču pozdravili vzhajajoče sonce. Za zajtrk smo se namastili z domačim kruhom, salamo in marmelado, ter se okrepčali s toplim čajem in kavo iz pražarne Čokl (tam jo lahko dobite brez embalaže, pa še zmeljejo jo pred vašimi očmi in verjemite mi, tudi na okusu se pozna). Sledila je kratka predstavitev sestavin s strani nutricistke Lucije Koren, ki je povedala kar nekaj nasvetov kako svoje krožnike narediti bolj zdrave in prehransko bogatejše. Tekmovalci so z budnimi ušesi spremljali predstavitev, saj so jim nasveti med kuhanjem prišli še kako prav. In če so poslušali zelo dobro, so bili za to tudi nagrajeni z dodatnimi točkami. Glede na to, kako so se kot skupina odrezali na usposabljanjih minuli večer, so potem tudi dobili sestavine za kuhanje, sodelovali pa so celo na dražbi, kjer so se s pridobljenimi premium kovančki lahko potegovali za bolj prestižne sestavine. Luknje za ognjišča so bile kaj kmalu skopane, drva tudi pripravljena,noži in kuhalnice nabrušene in že je začelo dišati po popraženi čebuli.

Po koncu kuhanja, se je direktor Wellnessa Nadevanega Hardiča vsem tekmovalcem prijetno zahvalil, da so mu rešili konvencijo in jih pomiril, da je letalo strmoglavilo v barje in so tako vsi famozni kuharji preživeli. Tekmovalci so zares dali vse od sebe in so se odlično odrezali. Vsako leto me preseneča, kako dobro izgledajo jedi, sploh tiste, kjer je treba namesto posode uporabiti domišljijo in naravne materiale. Da o okusih sploh ne govorim. Tako dobro nisem jedla že kar nekaj časa. Čestitke letošnjim zmagovalcem, ekipi iz Domžal, ki so nam pričarali pravo harmonijo okusov. Pohvala pa tudi vsem ostalim skupinam, ki so jim bile tik za petami. Vas zanimajo recepti? Zbrani bodo v novi skavtski kuharici, ki je v pripravi pod okriljem projekta Izzivaj-uživaj. Klan Nadevanih hardičev iz Breznice 1 se zahvaljuje vsem tekmovalcem za njihov doprinos k letošnji Mnogolončnici, poleg tega pa tudi sodnicam, duhovnemu asistentu, prijaznemu lastniku, ki nam vsako leto odstopi prostor, kmetiji Bršca za potrpežljivost in možnost parkiranja v bližini, nekaterim brezniškim voditeljem, za pomoč pri prevozu opreme, sponzorjem, ki so darovali sestavine in nagrade (ZSKSS, Rifuzl, Kmetija Pr' Beravs, Ekološka kmetija Porta, Pr' Baron - vrtnarija in kmetija, Domača lokalna trgovina 18sedem3) in vam, dragi tekmovalci, da ste s seboj prinesli skavtskega duha in ga brezkompromisno razdelili po tabornem prostoru.

Srečno pot in dober tek!

Monika Golja, Iskriva taščica, Breznica 1

 

Mnogolončnica 2019 Mnogolončnica 2019 (Avtor: Urh Nagode)
Fotogalerija
8 slik
Mnogolončnica 2019
Mnogolončnica 2019
Mnogolončnica 2019
Mnogolončnica 2019
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.