Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Ustavi se 2012

Marko Možina 05.03.2012
Duhovne vaje za voditelje ljubljanske regije so potekale od drugega do četrtega marca v Križevski vasi. Skrbno duhovno vodstvo brata Marka, dobra družba sovoditeljev in lepa narava so nam pomagali "ujeti dušo".
Sv. pismo (Avtor: Katarina Černe)

V življenju se rado zgodi, da nas čas prehiti. Pri vsem s čimer se moramo in s čimer se želimo ukvarjati to pač ni nekaj nenavadnega. Je pa dobro, da se včasih malo ustavimo in počakamo čas, počakamo dušo. Ustavilo se nas je dvajset voditeljev iz ljubljanske regije na duhovni obnovi, ki jo je vodil brat Marko Senica, potekala pa je v prijetni hiški v Križevski vasi.

Ne bom opisoval kaj smo delali. Rad pa bi napisal, da sem hvaležen bratu Marku predvem za to, da je delil z nami del svoje življenjske izkušnje in nas vodil skozi vikend in prav tako sem hvaležen vsem voditeljem za prijetno družbo in pogovore.

Lepo je biti v družbi ljudi, ki začnejo svet spreminjati pri sebi. Lepo se je sprehajati po čudoviti naravi, ki nas je obdajala. Lepo je to naravo doživeti, se v njej ustaviti in ji pustiti da te nagovarja. Nekoliko težko je vstati sredi noči in prevzeti štafeto pri češčenju Najsvetejšega, toda lepo je v naslednji urici preprosto biti tam, biti pred Gospodom in neverjtno hitro se takrat obrnejo kazalci. Težko in lepo se je truditi za ideale in odrešujoče je spodrsljaje na tej poti izročati Gospodu v zakramentu Sv. spovedi.

Čeprav je bil vikend kratek, mislim, da smo vsaj malo »počakali dušo« in se domov odpravili malo bolj mirni, bolj veseli in bolj v stiku s seboj!

Se veselimo naslednjih podobnih srečanj.

Fotogalerija
7 slik
skupinska brez Marka in Miha
voditelj br. Marko
Sv. pismo
Na poti
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.