Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Urbanacija 3.0 (VIDEO)

Simon Kastelic – Potrpežljivi rakun (Domžale 1) 24.12.2011
Pa smo jo dočakali, še zadnjo Urbanacijo 3.0 v tem koledarskem letu. V četrtek 22.12 se nas je spet nabralo lepo število skavtov in tabornikov, ki smo se zopet podali na lov za skritimi kontrolnimi točkami po Ljubljani.
Urbanacija 3.0 (Avtor: Klemen Premrl)

Zbor je bil na že znani lokaciji na dvorišču pri cerkvi Sv. Jakoba. Tam smo dobili začetna navodila in se nekaj minut čez sedem - zamudniki - odpravili kar direktno na Kongresni trg, ostali pa so se pomaknili proti startu, ki je bil pri sami cerkvi. Takoj po poku startne pištole so se zapodili proti Kongresnemu trgu, kjer smo vsi dobili zemljevide in potem odhiteli vsak v svojo smer. Tudi tokrat smo tekmovali po sistemu »SCORE«, razlika od prejšnjič je bil torej samo skupinski start in to, da smo zemljevide dobili šele pri Kongresnem trgu, kar je pomenilo, da so bili tisti malo bolje tekaško pripravljeni že na začetku v manjši prednosti.

Ko smo si ogledali lege točk, so eni zopet brezglavo dirjali od starta do cilja, drugi pa smo si vzeli čas in si mimogrede ogledovali lepote Ljubljane v tem prazničnem času. Jaz se kar nisem mogel nagledati Ljubljanskega gradu iz vseh možnih lokacij. Točke so bile lepo razmetane po širšem centru Ljubljane. Med drugim smo se ustavljali tudi na tržnici, že omenjenem Ljubljanskem gradu, se poskušali prebijati med veliko množico ob Ljubljanici in še kje.

Kakorkoli, tudi tokrat smo konec koncev vsi prispeli do cilja, eni z več, drugi z manj težavami, eni prej, drugi kasneje. Ker smo vsi startali istočasno, je bil zmagovalec znan takoj in to je še tretjič zapored postal Jure Zmrzlikar, za kar mu seveda čestitamo. Prav tako čestitke vsem ostalim tekmovalcem, ki smo prišli do cilja in našli vse točke. Važno je sodelovati, kajne :)

Ena  velika zahvala pa gre seveda spet organizatorju Matiji Urhu in njegovi ekipi, ki je poskrbela, da je vse teklo kot po maslu in nam omogočila to fino kombinacijo rekreacije in zgubljanja po ljubljanskih ulicah. Sedaj nas čaka zimsko spanje, seveda pa upam, da se zopet vidimo spomladi na kakšnem podobnem orientacijskem tekmovanju.

Zahvala sponzorjem: Klemnu Kenda in orientcijski zvezi Slovenije za karto centra Ljubljane.

Fotogalerija
3 slike
Urbanacija 3.0
Urbanacija 3.0
Urbanacija 3.0

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.