Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

SkavtNET gre naprej

3
Aleš Čerin, poverjenik za vsebino in program 08.01.2010
SkavtNET se počasi in vztrajno spreminja. V tem članku bi vas radi spomnili na nekaj novosti, ki smo jih že uvedli, na nekaj načrtov, ki jih imamo v mislih in vas povabili še k večji aktivnosti na našem skupnem skavtskem domu.
Ekipa SkavtNET na načrtovanju v Logatcu Ekipa SkavtNET na načrtovanju v Logatcu (Avtor: Blaž Maležič)

SkavtNET naš skupni Slovenski skavtski spletni dom je "živ" medij. Najprej je živ zato, ker v ekipi delujemo živahni ljudje, ki imamo polno idej. Med seboj se dopolnjujemo (mladi - starejši, programci - vsebinci), drug drugega spodbujamo in se učimo. Pravo veselje je delati v taki ekipi.

Novi člani v ekipi

Ekipa SkavtNET raste in to zelo hitro. Lani so se nam pridružili:

 • Martina Ilišinović, Prebold-Polzela 1 - vsebina,
 • Peter Gregorc, Ajdovščina-Šturje 1, vsebina,
 • Ana Grahor, Ajdovščina-Šturje 1, vsebina,
 • Tomaž Grilj, promocija,
 • Jernej Šorli, Tolmin 1 - podpora uporabnikom,
 • Živa Žagar, Zreče 1, vsebina.

Po delavnici, ki smo jo uspešno izvedli za Miklavža 2009 na Bledu, pričakujemo še nekaj izvrstnih piscev, fotografov, snemalcev.

Programske novosti

Programsko se SkavtNET stalno spreminja, postaja vse bolj uporabniku prijazen, bolj sodelovalen, bolj dvostransko komunikativen (hud izraz, kajne?). V to smer se bomo še bolj razvijali. Postopno.

Vsebinsko se želimo približati tudi izvidnikom in vodnicam, (načrtujemo, da tudi) popotnikom in popotnicam, ter bivšim skavtinjam in skavtom in morda tudi staršem skavtinj in skavtov.

Tako smo lansko leto izvedli akcijo "Kraja zastave", ki je izredno lepo uspela (18 odličnih, pravih skavtskih zgodb!).

SkavtKOLUMNA

Pretekli vikend smo uvedli SkavtKOLUMNO kot obliko novinarskega pisanja. Na kratko: poleg novic o »kam gremo in kako je bilo«, želimo prinesti tudi razmišljajoče, avtorsko zaznamovano razmišljanje, izražanje mnenj, prepričanj, pogledov.

Kolumne so taka oblika pisanja, ki je kritična, je lahko provokativna, lahko pohvali, lahko pokaže na napake, tudi na stranpoti, a nikoli naj ne bo žaljiva.

Povabili smo skavtinje in skavte, ki pomembno zaznamujejo (ali so zaznamovali) naše skavtstvo in jih povabili k rednemu pisanju. Vsi mi bomo pa komentirali, kajne?

Nekaj oblikovnih novosti

 • Komentiranje novic: To ni preveč novo, ni pa še popolnoma zaživelo v praksi. Spodbujamo, vas drage skavtinje in skavti k večji klepetavosti tudi na SkavtNETu :)
 • Bolj pregledna oblika člankov: možnost odebeljenega besedila, postrani, povezovanje z besed, naštevanje z alinejami, mednaslov, dodajanje povezav na besede.
  Tako so naša besedila bolj pregledna, bolj uporabniku prijazna, bolj berljiva.

Pisci člankov ste povabljeni da vse te funkcije uporabljate že pri oddaji člankov.

Kaj pripravljamo?

Video vsebine: Ne bodite presenečeni, če se naša ekipa pojavi na kakšni od vaših dejavnosti s kamero, mikrofonom, nadebudnim reporterjem in pripravi prispevek o vašem dogodku.

Znanje: Želimo zajeti čimveč skavtskega znanja, ki ga imate vi dragi skavti in skavtinje. Za sedaj v glavah, na diskih vaših računalnikov, v dokumentih. Zakaj ne bi dali to znanje na kup, ga uredili, dopolnjevali, iskali sinergije? Mi na SkavtNETu bomo priskrbeli prostor, kjer so bo vse to dogajalo, določili urednika, vi boste pa prispevali znanje. In pridobili bomo vsi! Velja?

Oblika strani: O tem še sanjamo, iščemo rešitve in oblikovalce.

Strežniška prenova

Čisto v ozadju pa se dogaja strežniška prenova, ki bo vse te novosti sploh omogočila. Seveda je ta reč pomembna, a se dogaja daleč od naših oči (in vsaj zame - tudi dojemanja).

Še nekaj statistike za 2009

 • 466.510 ogledov strani,
 • 142.430 obiskov,
 • 47.391 enkratnih (unique) obiskovalcev.

Želimo torej, da se SkavtNET usidra v vaša srca kot mesto kjer najdete koristne informacije, znanje in tudi možnost za izražanje vašega mnenja.

Gremo v pravi smeri?

Fotogalerija
10 slik
Ekipa SkavtNET na načrtovanju v Logatcu
Matej in Luka
Aleš in Jure
Ekipa - načrtovanje Bohinj
+7

Komentarji (3)

Za komentiranje se prosim prijavi.