Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

SŠ Skavt Pomagej

Luka Mehle 03.06.2015
Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo se voditelji z vseh vetrov zbrali v Zagorju na skavtski šoli prve pomoči in skrajni čas je že, da vsem, ki ste manjkali, naredimo nekaj skomin.
(Avtor: Uroš Mehle)

Bilo je dobrih 14 dni nazaj, na deževen petek, 15. 5. 2015, voditelji pa smo nestrpno, pa tudi z rahlim strahom, pričakovali prve udeležence Skavtske šole Skavt Pomagej (SŠ Skavt Pomagej). A čakanja je bilo hitro konec in kmalu se je nabrala pisana skupinica skavtskih voditeljev, ki so se odločili, da zamenjajo udobje domačega kavča s trdimi tlemi kaplanije v Zagorju in tam nadgradijo svoje znanje prve pomoči.

In res ni bilo prav veliko časa za poležavanje. Takoj smo začeli s spoznavanjem teorije prve pomoči in tako v petek "predelali" vseh 171 pripravljenih prosojnic, pojedli okusno večerjo, se še malo pozabavali ob zabavnem večeru in v pričakovanju novega dneva zaspali.

Naslednje jutro smo se uro in pol pustili razvajati našima tehničnima voditeljema, ki sta nam pripravljala zajtrk. A vsak užitek prinese tudi nekaj dela. Tako smo se kasneje razdelili v skupine ter začeli s praktičnimi vajami oskrbe najrazličnejših poškodb in bolezenskih stanj. Temeljni postopki oživljanja, hude krvavitve, opekline, ureznine, zastrupitve, zlomi, imobilizacija, pregled poškodovanca..., kar nam je ušlo pred kosilom, smo se naučili popoldne.

Po napornem, a zabavnem dnevu, nismo pozabili niti na igrico ali dve, ki bi ju lahko uporabili pri vodenju svojih vej in tako navdušili mlajše skavte za prvo pomoč.

V nedeljo se je naše druženje počasi zaključevalo. Pred odhodom domov smo se še udeležili svete maše, kjer smo Boga prosili, da bi, kako ironično, svoje znanje prve pomoči potrebovali čimmanjkrat.

Tako je potekala premierna izvedba SŠ Skavt Pomagej, udeleženci so dobili nekaj novega znanja o prvi pomoči, organizatorji pa potrditev, da je bila odločitev za izvedbo take šole prava in da se jo bo splačalo naslednje leto ponoviti.

Takrat pa se nam pridružiš tudi ti. Kajne?!

 

Fotogalerija
3 slike
Pacienti na kubik:)
Nobenega ne pustimo za sabo.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.