Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Praznik na kvadrat

Barbara Pavlakovič, načelnica ZSKSS 30.03.2013
Vesele velikonočne praznike in vse najboljše za rojstni dan Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov!
Veselo praznovanje! (Avtor: )

Drage skavtinje in skavti,
leto je naokoli in že je tukaj naš praznik, rojstni dan našega Združenja. S to posebnostjo, da letos poteka na isti dan kot drug praznik, zato vam najprej ob največjem krščanskem prazniku zaželim blagoslovljeno veliko noč. Naj vam bo Jezus s svojim darovanjem na križu za zgled tudi v vsakodnevnih opravilih, ko se sami darujemo za svoje volčiče, izvidnike in popotnike, za svojo družino in prijatelje, za živali in okolje, za družbo na splošno. Naj bo velik zgled v vsakem trenutku, ko spreminjamo svet na bolje.

Na naša dobra dela bi bila zagotovo ponosna tudi ustanovitelj skavtov Robert Baden Powell in njegova žena Olave, saj se z vsako skavtsko organizacijo po svetu prenese sporočilo prijateljstva med mladimi, njihovih sposobnosti za oblikovanje novih idej, njihovega upanja v boljši jutri. Tudi v Sloveniji Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov že od 31. marca 1990 prinaša ta sporočila v naš vsakdan.

V teh 23 letih smo naredili že ogromno pozitivnih sprememb, veliko pa jih še čaka na nas, da se jih lotimo. Ampak zdaj, ta trenutek, je čas za praznovanje. Zato dokažite svoje sposobnosti, ki ste jih razvili pri skavtih, in skupaj praznujmo naš rojstni dan na kar najbolj skavtski način obarvan z domišljijo. Pokažite, kdo praznuje in naše veselje potrosite po celi Sloveniji.

Želim vam 4.300 krat vse najboljše in bodite pripravljeni!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.