Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Velikonočna igra

Martina Ilišinović, Uredništvo SkavtNET 24.03.2013
V šoli so se pripravljali na vsakoletno velikonočno praznovanje. Otrokom, ki naj bi nastopali v igri, so rekli, naj si izberejo vloge. Suzana je izbrala Marijo Magdaleno, France in Silvo sta želela skupaj zaigrati osla cvetne nedelje in tako naprej.
Skala Skala (Avtor: sxc)

Učitelji so se zabavali, ko so opazovali navdušenje otrok, ki je raslo od ene vloge do druge. Ko je prišel na vrsto Janezek, ni bilo več vlog na izbiro. Toda z veseljem je sprejel vlogo skale, ki je zapirala Jezusov grob.

Ko je bila igra končana in je Janezek odšel s starši domov, je mama rekla, da je škoda, ker se ni potegoval za pomembnejšo vlogo v igri. Janezek pa je ves ponosen sedel na zadnjem sedežu, še ves vznemirjen od igranja.

Mama se je obrnila k njemu in ga vprašala: „Janezek, pa povej mi, zakaj si tako zadovoljen, da si igral skalo na Jezusovem grobu? Ali si res nisi želel večje in pomembnejše vloge?”

In Janezek je čisto nedolžno odgovoril: „O ne, mama! Pomisli, jaz sem dopustil, da je Jezus šel iz groba. In kaj bi lahko bilo boljše od tega?”

Vir: Zgodbe za srečo v družini, Božo Rustja

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.