Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Aleluja! VELIKONOČNA NEDELJA, 21. APRIL 2019

ICCG in ICCS, prevod Luka Tul 21.04.2019
Skozi pepelnico, postne nedelje, veliki četrtek in petek smo s Svetim pismom in skavtskimi zakoni ob premišljevanjih in dejavnostih spoznali duhovni pomen postnega časa. Zdaj pa se veselimo vstajenja in življenja. Aleluja!
Aleluja, Jezus je vstal! (Avtor: simbolna slika)

»Žena, zakaj jokaš? Koga iščeš?« (Jn 20,1-9).

Premišljevanje:
H grobu pridejo žene in prijatelji. Nekaj so morali storiti. Podobno kot mi, ko gremo h grobu ob osmem dnevu in prinesemo cvetje. A doživijo šok. Grob je prazen! Bile so tri običajne žene in prve tri priče vstajenja. Kakor je ženska rodila Jezusa, so one prve oznanile novo rojstvo – vstajenje.
Kje je kraj vstajenja danes? Papež govori o predmestjih. Poklicani smo, da gremo tja. Na obrobjih življenja tako zelo potrebujemo Boga mi in ves svet. Si se kdaj znašel na robu osamljenosti, bolečine, depresije? To je poseben kraj vstalega Gospoda. Tam vstopimo v življenje – ne samo mazilimo mrtvega, ampak smo maziljeni s Svetim Duhom za novo življenje. Smo se znašli na obrobju družbe, kjer so brezdomci, kjer ljudje živijo v nevarnosti, med begunci, izgubljeno mladino, ki se je znašla na robu smrti? To je Galileja, kjer bomo našli vstalega Gospoda.
(p. Donal Neary)

Skavtski zakon: Skavt je čist v mislih, besedah in dejanjih.
Jezus nas je rešil grehov! Živimo to veselje in očistimo svoje misli, besede in dejanja.

Dejavnost:

Dramsko uprizorite dogajanje na velikonočno jutro.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.