Dogodek

močerad

Polepšajmo Barje

pred 4809 dnevi
Začetek: 26.03.2011 ob 07:00
Zaključek: 27.03.2011 ob 06:59

Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Polepšajmo Barje

Marjeta Kos, Trop za okoljsko vzgojo 10.03.2011
Tudi skavti smo povabljeni, da se pridružimo že 5. povezani akciji prostovoljcev »STOP DIVJIM ODLAGALIŠČEM NA BARJU 2011«, ki bo potekala v soboto, 26. marca, na območju vseh sedmih občin Ljubljanskega barja.
močerad močerad (Avtor: TOV)

Vabilo velja vsem, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z naravo Ljubljanskega barja. Udeležba prostovoljcev je vsako leto večja. Izboljšala se je tudi kultura varovanja okolja, kljub temu pa je takšna akcija na Barju še vedno potrebna.

Res je, da spomladanske čistilne akcije v vseh barjanskih občinah niso nič novega. Prepričani pa smo, da je s povezavo prostovoljcev iz različnih organizacij (gasilskih društev, lovskih in ribiških družin, skavtov, tabornikov …) in drugih okoljsko ozaveščenih posameznikov za okolje narejenega več.

Akcije si ne sme lastiti nihče, s čisto naravo brez divjih odlagališč pa bomo pridobili vsi. Kvaliteta življenja se ne meri samo z denarjem, ampak bo slej kot prej merilo postalo tudi stanje narave in okolja.

Organizatorji tradicionalne povezane čistilne akcije na Barju bodo udeležencem zagotovili večjo varnost s pomočjo odsevnih brezrokavnikov in posebnih rokavic, potekalo pa bo tudi žrebanje udeležencev akcije za lepe nagrade (poleti z balonom nad Barjem, knjižne nagrade, organizirani izleti po Barju, vožnja po Ljubljanici itd.).

Vse podrobnosti o zbirnih mestih skupin, ki bodo sodelovale pri čiščenju narave, bodo objavljene na spletnem portalu www.barje.net. Prostovoljci se lahko odločijo za čiščenje svoje okolice ali se pridružijo skupinam na drugih lokacijah.

Pridite v krojih, s seboj pa pripeljite še starše in prijatelje! Več informacij in uraden dopis pa dobite, če pišete na marjeta.kos@skavt.net.

Fotogalerija
5 slik
močerad
drevo
avto smet
raziskovanje okolice
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.