Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Mladi po poti zdravja in prijateljstva

2
Tina Žibert, Preudarna kobra, Steg Homških sončkov 30.06.2009
Nasmejani obrazi, stisk roke in iskre v očkah udeležencev potepanja po Slovenski obali so nam zagotovili, da se za našo mladino splača potruditi. Ob vsem tem smo čisto pozabili na težko postavljanje členarjev, kuhanje in odnašanje smeti ter dejstvo, da v treh dneh, kar smo hodili po Obali, nismo niti enkrat skočili v vodo!
Skupinska fotografija Skupinska fotografija (Avtor: Tina Žibert)
Od 25. do 27. junija 2009 smo se štirje člani ZSKSS iz Homca, Škofje Loke in Kranja odzvali povabilu Preventivnih programov za mlade Slovenije, ki so nas nagovorili k sodelovanju v ekipi za tehnično podporo projektu »Mladi po poti zdravja in prijateljstva«.

Udeleženci tabora so bili otroci in mladostniki, ki izhajajo iz socialno šibkejših družin in se v odraščanju soočajo z različnimi psihosocialnimi stiskami in težavami (finančne in stanovanjske stiske, neizobraženost staršev, osebnostne, čustvene, vedenjske, učne težave, težave z različnimi vrstami odvisnosti, brezposelnostjo ter tudi stiske in težave, ki izhajajo iz dejstva, da pripadajo različnim etičnim manjšinam). Ti otroci in mladostniki nimajo veliko možnosti za posebna doživetja, z omenjenim projektom pa so Centri za socialno delo in Četrtni mladinski centri želeli tako vsaj malo prestopiti njihove težko premakljive okvirje in jim za nekaj trenutkov omogočiti drugačno izkušnjo.

Potovalnega tabora od Škofij, preko Ankarana, Izole, Pirana do Sečovelj se je udeležilo okoli 60 udeležencev in 15 spremljevalcev iz Centrov za socialno delo. Da so imeli dobro opremo v deževnem vremenu, polne želodčke in pesem na ustnicah smo poskrbeli skavtinje in skavti. Prav tako smo se zapletli v kakšen pogovor in razbili kakšen mit o skavtih. Pokazali smo svojo pripravljenost in v kar najboljši luči zastopali barve Združenja.

Ne samo, da smo bogatejši za eno doživetje, piko na i je postavilo tudi dejstvo, da smo s tem projektom direktno odgovorili na naš vzgojni namen in dokazali, da skavtstvo nima meja.

Vabimo vse skavtinje in skavte, da se večkrat odzovete takemu povabilu, hkrati pa vam zagotavljamo, da je izziv mikaven, pridobljene izkušnje pa nepozabne.

Naj skavtski duh kraljuje!
Fotogalerija
20 slik
Skupinska fotografija
Vito in vodja projekta, Vojko
Veselim se pohoda po Slovenski obali
Navdušenje na začetku
+17

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.