Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Konferenca in seminar ICCS EM 2012

1
Boris Fartek, MEDO 18.11.2012
V španskem mestu Toledo je od 15. do 18. novembra potekala Mednarodna konferenca katoliškega skavtstva Evro-mediteranske regije. Tema seminarja, hkrati s konferenco, je bila v znamenju nove evangelizacije, o kateri je predaval španski Msgr. Xsavier Novel.
(Avtor: )

Iz naše organizacije sva se ICCS EM konference kot gosta udeležila generalni duhovni asistent in poverjenik za mednarodne odnose.

Nova evangelizacija kot poslanstvo za skavte mora temeljiti na novih metodah razumevanja evangelija in enostavnih pristopih prenašanja božjega sporočila. Novel izpostavlja, da so katoliški skavti glavni akterji pri nalogah evangelizacije, na njo se moramo pripraviti in o tem učiti mlajše generacije, hkrati pa tesno sodelovati z župnijami.

Poleg predavanj je program konference s seminarjem bil usmerjen tudi v delo po skupinah, ki so pregledovale pretekli plan in pripravljale predloge za novega do leta 2018.

V soboto je bilo zasedanje konference, na kateri so sprejeli finančni plan in poročilo, predstavili aktivnosti za prihodnje leto in izvolili tri nove člane evropskega odbora. Preostalo dogajanje je ponujalo možnosti mereženja, predstavitve organizacij in projektov, izmenjavo izkušenj in ogled mesta Toledo, ki je zaščiteno pod Unescovo kulturno dediščino.

Fotogalerija
9 slik
+6

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.