Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Jesenski Svet Združenja

Martina Ilišinović, Uredništvo SkavtNET 23.11.2010
V soboto in nedeljo, 13. in 14.11, je potekal tradicionalni jesenski Svet Združenja. Tokrat je svoje gostoljubje izkazala Cerknica. V soboto se je odvijal bogat vsebinski program, v nedeljo pa je po sv. maši sledil še sam Svet Združenja.
glasovanje glasovanje (Avtor: Jure Tuta)

Sobotno dopoldne je potekalo v znamenju delavnic. Delavnica o skavtski okoljski vzgoji je bila namenjena pogovoru o tem, kaj to sploh je in kako se le-ta izvaja po različnih stegih. Pogovor je stekel tudi v smer, da bi skavtsko okoljsko vzgojo umestili med naše druge vzgojne izbire, kjer so že sovzgoja, duhovnost in mednarodna razsežnost. Kaj se je dogajalo na delavnici o preverbi aktualnega vzgojnega namena lahko uganete že iz samega naslova delavnice, splošna ugotovitev pa je bila, da je bil namen povečini dosežen, a na žalost bolj neopazno. Posebna delavnica pa je bila namenjena uvedbi novega poverjeništva za podporo voditeljem, kjer se je debatiralo o razlogih za ustanovitev, možnih pomislekih in o nalogah novega poverjeništva.

Sobotno popoldne pa je bilo namenjeno novemu vzgojnemu namenu. V znamenju tega je najprej potekala »odprava« - raziskovanje Cerknice in njenih značilnosti ter raziskovanje navad današnje mladine. Na podlagi teh ugotovitev ter s pomočjo odgovorov na različna vprašanja, kot na primer: "Zakaj otroci prihajajo k skavtom?", so se oblikovala gesla in usmeritve, na podlagi katerih naj bi nastal nov vzgojni namen.

Zvečer pa ne gre brez veselega večera, kjer so tokrat skavti iz stega Cerknica 1 odlično zaigrali legendo o nastanku jezera, ki govori o silni, a prepovedani ljubezni med mladim Šteberčanom in mlado Karlovčanko.

V nedeljo je potekal Svet Združenja, kjer je bil sprejet sklep o ustanovitvi novega poverjeništva za podporo voditeljem, sklep o novi poverjenici za program (po novem bomo imeli poverjenika in poverjenico za program), prav tako pa je bil sprejet tudi proračun za leto 2011. Podeljena so bila tudi imenovanja za skavtske voditelje, tokrat jih je bilo kar šest, ter eno imenovanje za trenerko. Trop za obnovo SOC-a v Kočevskem rogu in trop za izvedbo konference ICCS pa sta prejela plakete ZSKSS.

Tokratni Svet Združenja so poleg delavnic in pomembnih sklepov zaznamovali tudi gostitelji, ki so poskrbeli za odlično hrano in udobno prenočišče. V prihodnje pa si načelnik in načelnica želita, da več skavtov pride tudi na sobotni del, ko se postavlja vsebina, saj so to temelji za naprej. Namreč tudi tako soustvarjamo Združenje.

Fotogalerija
8 slik
glasovanje
V soboto in nedeljo, 13. in 14.11, je potekal tradicionalni jesenski Svet Združenja. Tokrat je svoje gostoljubje izkazala Cerknica. V soboto se je odvijal bogat vsebinski program, v nedeljo pa je po sv. maši sledil še sam Svet Združenja.
za? proti? vzdržan?
komisija
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.