Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

FOTO IN VIDEO: Svet ZSKSS

Katja Tuta, Ekipa SkavtNET 11.11.2014
V soboto, 8.11.2014, in nedeljo, 9.11.2014, je v Ankaranu potekal prvi Svet ZSKSS v letošnjem skavtskem letu. Pogovarjali smo se o aktualnih temah ZSKSS, se malo podružili ter sprejeli kar nekaj pomembnih novosti.

Nedeljsko dopoldne smo pričeli s sveto mašo, nato pa nadaljevali s ključnim dogodkom Sveta Združenja Slovenskih Katoliških Skavtov in Skavtinj (Svet ZSKSS). Zasedanje sta z uvodnim pozdravom otvorila načelnica Irena Mrak Merhar in načelnik Žiga Kovačič.

Načelnica in načelnik predstavljata aktualne zadeve v ZSKSS Načelnica in načelnik predstavljata aktualne zadeve v ZSKSS (Avtor: Rok Rakun)

Prva točka dnevnega reda je bilo glasovanje o spremembi Statuta ZSKSS, ki so jo delegati z 2/3. večino potrdili. S potrditvijo smo pridobili kar nekaj novosti glede znaka, simbola in štampiljke ZSKSS.

Glasovanje in potrditev nove CGP Glasovanje in potrditev nove CGP (Avtor: Rok Rakun)

Nato je potekala obravnava in glasovanje o spremembi Pravilnika o kroju in oznakah v ZSKSS. Tudi to spremembo so delegati potrdili.

Pri obravnavi proračuna za leto 2015 ni bilo večjih pripomb s strani delegatov, posledično je bil predlog proračuna za leto 2015 sprejet.

Nazadnje so delegati glasovali o spremembi sheme usposabljanja voditeljev v ZSKSS. Malo šolo življenja v džungli (MŠŽD) je že več let del usposabljanj v ZSKSS, vendar do zdaj še ni imela zapisane veljave.  S potrditvijo predloga spremembe je MŠŽD postala del sheme usposabljanja voditeljev.

(Avtor: Rok Rakun)

Naše zasedanje smo končali z bolj prijetno in veselo temo. Imenovali smo nove voditelje, trenerje in mednarodne trenerje ter podelili nagrade in znake ZSKSS.

Bronasti zank za 5-letno obdobje voditeljstva je prejelo 50 voditeljev. Srebrni znak je prejelo deset voditeljev za svoje 10-letno delovanje. Pet pa jih je prejelo zlati znak za 15-letno delovanje in opravljanje naloge voditelja.

Plaketo združenja so prejeli trije projekti:

  • Marmeljada 2014 (tabor primorskih skavtov in skavtinj)
  • Kuga b' r'd? (Tabor čet jugovzhodne Slovenije)
  • Toto noro tekmovanje (Skavtsko orientacijsko tekmovanje)

 

Fotogalerija
17 slik
Dvig zastave na svetu ZSKSS v Ankaranu
Čistost, odkritosrčnost, požrtvovalnost
Začetek sveta ZSKSS v soboto popoldne
Predstavitev nove CGP
+14

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.