Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Iz majhnega zraste veliko-TŠ Metoda VV

1
Maja Obolnar, Zamišljena sova 29.08.2011
Vsako potovanje se začne z neznanim ali bolje rečeno, s strahom pred neznanim. Tudi letošnja taborna šola TŠMVV je bila za vsakega od nas velika neznanka, ki se je iz dneva v dan spreminjala v znane in na koncu že dobro poznane obraze. Poleg uporabnega skavtskega znanja, je zagotovo naša srca presenetila s povezanostjo ter stkanimi prijateljskimi vezmi.
Skupinska Skupinska (Avtor: Maja Obolnar, Zamišljena sova)

Taborna šola se je odvijala med 1. in 6.8.2011 v Šmihelu nad Mozirjem, kjer je pogled v vse smeri ujel zeleno čudo narave. Temu primerno je bila obarvana tudi tema tabora, vrnili smo se namreč v čas želodkov, ki simbolizirajo življenje, rast, mogočnost in edinstvenost – torej nas, voditeljev, z geslom 'Iz majhnega zraste veliko'

Stari volkovi so z veliko truda in srčnosti za nas pripravili pester program, predvsem pa z nami delili svoje bogate izkušnje, ki so si jih nabrali v krdelu, za kar smo jim izjemno hvaležni. Vsak dan je bil poln načrtov in spontanosti. Izvedeli smo veliko o delovanju in metodi veje VV, o sami strukturi ZSKSS, naučili smo se pripraviti katehezo, igre, ambientacijo za volčiče in še marsikaj. 

Učili smo se drug od drugega, se potepali po okolici, se izgubili v dežju, a se hkrati takrat med seboj najbolj našli. Bili smo nori, pripravljeni, navdušeni in z odgovornim namenom, da odnesemo kar najbolje moremo od taborne šole in udeležencev v naša krdela, da kot vzorni voditelji prispevamo h kvalitetnemu delu znotraj našega stega, h čemur so z zglednim vzorom in predanostjo pripomogli tudi stari volkovi. 

Kot bodoči voditelji vsakemu, ki se odloča za to odgovorno a hkrati čudovito poslanstvo in delo, polno življenjskega ter osebnega smisla, kjer lahko dozoriš iz želoda v hrast, za kar potrebuješ osebno zavest, da si tega resnično želiš, iskreno priporočamo, da se je udeležiš. Taborna šola je brez dvoma potrebna izkušnja in del izobraževanja vsakega voditelja, saj poleg znanja ponovno najdeš tisto pristno in še čisto začetno navdušenje za skavte, ki se mogoče z leti izgubi in zmanjša. Skavtski duh se ne ohranja sam, ohranjamo ga MI sami in hkrati vsi SKUPAJ. Sami smo seme svoje rasti in vsak ima priložnost biti voditelj, ki bo s srcem vodil sebe in celotno krdelo iz neznanega v znano.

Pa dober lov!

Fotogalerija
10 slik
Skupinska
Še ena skupinska
SVOD TŠMVV2011
Balu
+7

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.