Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Gremo na potep! - natečaj za "naj" vodov potep

Jure Jerovšek, Državno vodstvo veje IV 30.01.2012
Se spomnite vašega prvega potepa ali še nestrpno čakate, da se boste podali prvič? Imate že polno idej, kam vse bi se lahko odpravili z vodom ali o tem sploh še ne razmišljate?
Potep (Avtor: Matevž Cerar)

V vsakem primeru vas spodbujamo, da se odpravite na potep voda, popolnoma samostojno, z vodnikom na čelu. Preživite vsaj en dan skupaj ob aktivnostih, ki jih v skavtski sobi ne morete narediti ali vam za njih zmanjka časa. Najboljše potepe bomo tudi nagradili!

Kaj bomo nagradili?

Nagradili bomo pet enodnevnih in pet večdnevnih potepov. Vsak potep zase je poseben in zanimiv, vseeno pa nas še posebej pritegnejo potepi, kjer bo največ skavtskega duha. Preizkušanje skavtskega znanja, športne aktivnosti in izzivi, dobro delo, vodove posebnosti, nepričakovane prigode in norosti …

Do kdaj in kako sodelovati?

Na potepe se odpravite najkasneje do 20. junija tega leta.  Načrt potepa, ki ga naredite pred potepom, 10 fotografij vaših aktivnosti na potepu (od tega eno skupinsko), število vseh članov voda v tem letu in imena vseh članov voda, ki so bili na potepu, ter daljši opis, kaj vse ste počeli (slednje lahko združite s fotografijami) pošljite čim prej po potepu, najkasneje pa do 25. junija, ko bo natečaja konec, na naslov gremonapotep@skavt.net.

Tale zgodba Bi-Pijeve mladosti pa naj vam bo v spodbudo, da se z vodom odpravite na potep:

Ko je bil Bi-Pi star 10 let, se je družina hotela odpraviti na počitnice. Bi-Pi in bratje so se odločili, da bi se na pot odpravili sami na samosvoj način, srečali pa bi se na cilju. Mati je privolila in Bi-Pi se je starejšimi brati odpravil na pot. Bi-Pi je moral sprva kuhati. To je delal zelo nerad in tudi kuhal ni najbolje. Nekega dne se je uprl in predlagal, da bi vodil orientacijo na tem potovanju. Najstarejši brat Warrington je visoko cenil svojo zmožnost orientacije, ne pa Bi-Pijevih besed. Da bi ga preizkusil, je položil pred njega zemljevid in kompas, pokazal mu je točko, kjer so bili, in točko, kamor so morali priti. Bi-Pi je vodil svoje brate in ti mu niso nikoli oporekali. In ni bilo kaj oporekati. Bi-Pi se je na svoje opravilo spoznal in slednjič so prispeli do počitniške hišice, zagoreli od sonca, malo shujšani, Bi-Pi pa ves ponosen.

Državno vodstvo veje IV

Fotogalerija
6 slik
Potep
Potep
Potep
Potep
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.