Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Evropska skavtska konferenca 2010 – tokrat v Belgiji

Člani delegacije 07.08.2010
V najbolj vročem tednu tega poletja, od 17. do 21. julija, je v Bruslju potekala 13. evropska skavtska konferenca, na kateri smo se zbrali predstavniki evropskih skavtskih organizacij WAGGGS in WOSM.
Slovenska delegacija Slovenska delegacija (Avtor: TZ)

Naše barve smo zastopali poverjenika za mednarodne odnose Tadeja Zajec in Gregor Perič, državna voditeljica veje VV Nina Milenković in načelnica Barbara Pavlakovič. 

Že pred odhodom smo pregledali pomembne dokumente in se pripravili na vroče skavtske debate. Najprej smo se pogovarjali o strateških izzivih WAGGGS in WOSM, ki si na evropski ravni prizadevata delati usklajeno. Zato bosta organizaciji imeli v naslednjih letih tri področja skupnega dela, ostale štiri pa ločene. V nadaljevanju konference smo glasovali o predlaganih sklepih in izbrali novo vodstvo obeh organizacij, WAGGGS bo v novem triletnem mandatu vodila Maltežanka Lara Tonna. Udeležili smo se tudi delavnic, sestankov, neformalnih srečanj in pogovorov, v katerih smo izvedeli veliko koristnih informacij za naše Združenje.

Kljub napornemu delu pa se na Evropski skavtski konferenci dogaja še veliko več. Najprej lahko spoznaš zelo prijetne gostitelje Belgijce, ki te očarajo s svojo sproščenostjo in te vsak večer povabijo v konferenčni bar. Na mednarodnem večeru uživaš v okusih norveške, španske ali pa turške kuhinje. Na Evropski tržnici z megafonom prodajaš skavtske spodnjice in z dobičkom prehitiš celo najbolj razvite narode. Uživaš v ogledu čudovitega Bruslja in se imaš fino še na volitvah, kjer iz preprostega dvigovanja listka narediš slovensko foro, ko listek, napeljan na vrvico, dviguješ kot zastavo.

Evropska skavtska konferenca v Bruslju nam bo ostala še dolgo v spominu. Tudi po 18 ur dolgi vožnji domov, ko smo v avtu veselo prepevali Edelweis in Ale-Ale-Alejandro …

Fotogalerija
20 slik
Slovenska delegacija
Med zasedanjem
Skupna konferenca WAGGGS in WOSM
Mednarodni večer z Dancem
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.