Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Veter v jadra: praznovanje 10-letnice ZBOKSS

Katja Anžič, trop za odnose z javnostjo pri ZBOKSS 16.03.2011
31. marca 2001 je bil v Postojni ustanovni zbor ZBOKSS – Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov. Tudi letos se srečamo v Postojni in praznujemo 10-letnico. To soboto, 19. marca 2011, s pričetkom ob 9.30.
Veter v jadra Veter v jadra (Avtor: Karmen Kristan)

Praznovanje 10-letnice bo v jubilejnem letu 2011 potekalo v dveh delih.

Svet ZBOKSS

Svet ZBOKSS, slavnost s kulturnim programom in zahvalna sveta maša v Postojni 19. marca 2011
- prvi del se bo vršil simbolno ponovno tam, kjer je bila ZBOKSS ustanovljena – v Postojni, v Gozdarskem šolskem centru, to soboto, 19. marca 2011, s pričetkom ob 9.30 uri in sicer naprej z uradnim delom, ki se bo po 11. uri prevesil v slavnostno praznovanje.

Kulturni program ob tej priložnosti so pripravile naključno izbrane bratovščine, ki bodo na različne načine predstavile posamezne dogodke iz življenja ZBOKSS v prvih desetih letih delovanja. Ob 16. uri bo v župnijski cerkvi sv. Štefana zahvalna maša, ki jo bo vodil pomožni koprski škof g. Jurij Bizjak.

Vseslovenski tabor odraslih skavtinj in skavtov, združen s taborom Alpe Jadran

Drugi del praznovanja bo potekal v Kančevcih v dneh od 24. do 26. junija 2011 kot vseslovenski tabor odraslih skavtinj in skavtov, združen s taborom Alpe Jadran, na katerem bodo sodelovali tudi odrasle skavtinje in skavti iz Italije, Avstrije in Hrvaške.

Veter v jadra

Celotno dogajanje nosi skupni naslov »Veter v jadra«. Slogan nas nagovarja k temu, da v naša jadra, ki simbolno predstavljajo bratovščine, zajamemo čim več skavtskega duha, ki ga ponazarja veter. Z vetrom v jadrih odrinimo na razburkano morje – svet, v katerem živimo, kjer so ribe – naše krščanske korenine.

Vse odrasle skavtinje in skavte iz Slovenije, posebej tudi »zamejske« sestre in brate iz Trsta in Gorice, vse, ki ste kakorkoli povezani z gibanjem odraslih skavtov, skavtinje in skavte iz bratske mladinske organizacije ZSKSS, prijatelje in simpatizerje, prisrčno vabimo, da se nam pridružite pri praznovanju desete obletnice ZBOKSS.

Dobrodošli v soboto v Postojni! In ne pozabite – poleti nas čaka nepozaben vseslovenski tabor odraslih skavtinj in skavtov!

Še dodatek: Bratovščine, ne pozabite na oba dogodka prinesti zastavo svoje BOKSS (tiste, ki smo jih imeli na Jamboree-ju v Podturjaku)!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.