Dogodek

NAŠITEK -TABOR 10let ZBOKSS

4. vseslovenski tabor ZBOKSS in 2. Jamborette Alpe – Jadran

pred 4714 dnevi
Začetek: 23.06.2011 ob 22:00
Zaključek: 25.06.2011 ob 22:00

Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Veter v jadra - Il vento nelle vele – Vijetar u jedra – Wind in die segel

1
Dunja Kovačič 21.06.2011
Praznovanje ob 10-letnici ZBOKSS se po slavnostnem svetu v Postojni nadaljuje s 4. vseslovenskim taborom ZBOKSS oziroma z 2. Jamborett-om regije Alpe – Jadran. Tabor bo potekal od petka, 24. 6. do nedelje, 26. 6. 2011 na skrajno severnovzhodnem delu Slovenije, v Kančevcih, in udeležilo se ga bo 200 odraslih skavtinj in skavtov iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije.
NAŠITEK -TABOR 10let ZBOKSS NAŠITEK -TABOR 10let ZBOKSS (Avtor: Oblikovanje našitka: Karmen Kristan)

V Prekmurju, natančneje v Kančevcih, prvo omembo naselja najdemo kot »poss. KANSOLZ« leta 1455, bodo zadnji vikend v juniju plapolale zastave organizacij odraslih skavtinj in skavtov iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške. Udeleženci tabora se bodo trudili zajeti nov veter, skavtski duh, v svoja jadra in ga po končanem taboru kot zaklad, skrbno zaklenjenega v svojih srcih, odnesti in ga živeti v svojem vsakdanjem življenju.

Prižig ognja, dvig zastav, himna in uradno odprtje tabora v petek zvečer bodo odrasle skavtinje in skavte še bolj povezali in jih pripravili na sobotno orientacijo in sodelovanje na delavnicah, kjer bodo opazovali in doživljali lepote gozda, spoznavali užitne in zdravilne rastline, izdelovali avtomobilčke na jadra, zmaje, vetrnice in celo kurentove maske, klekljali, delali vozle in zaplesali v skupinskih ljudskih plesih.

V popoldanskih urah jim bo dobrodošlico zaželel murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Okrogla obletnica neodvisnosti države Slovenije, gospodarsko in politično stanje v njej bodo glavni poudarki MAŠE ZA DOMOVINO. Pričela se bo ob v soboto ob 16.30 uri.
Eden izmed viškov tabora bo prav gotovo tudi sveta maša ob zaključku tabora. Potekala bo ob sodelovanju vseh skavtinj in skavtov v štirih različnih jezikih držav udeleženk. Darovala jo bosta br. Milan Kvas in duhovni asistent odraslih skavtov br. Primož Kovač.

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.