Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Skavtski tabor s profesionalnim fotografom (FOTO)

Aleš Čerin, uredništvo SkavtNet 05.03.2012
Si lahko zamislite, da bi se vam na zimovanju pridružil profesionalni fotograf in vas pofotkal z vseh strani. To se nam je - odraslim skavtom iz Štepanje vasi - zgodilo prejšnji vikend, ko se nam je nepričakovano pridružil Tamino Petelinšek, fotograf Slovenske tiskovne agencije in velik prijatelj skavtov. Naš Matjaž mu ni ostal dolžan in na tem taboru se je na veliko "škljocalo". Poglejte rezultate obeh vrhunskih fotografov.
(Avtor: Tamino Petelinšek)

Tamino je imel v okviru študija fotografije nalogo, da pripravi fotografsko zgodbo o življenju bratov kapucinov v mogočnem, starodavnem samostanu na Vipavskem Križu nad Ajdovščino. Prav tjakaj smo se -ne da bi vedeli drug za drugega - namenili tudi odrasli skavti iz Štepanje vasi preživeti zimski tabor, ki pa je bil tako poleten, da smo lahko delali v kratkih rokavih. Tudi znamenite vipavske burje nismo občutili.

Tamino Petelinšek, ki smo ga v vlogi fotografa opazili tudi na slavnem jamboreeju 2008, kjer je posnel veliko odličnih skavtskih fotografij, nas je spremljal na naših poteh in pritiskal na sprožilec. Tudi naš Matjaž mu ni ostal dolžan in moža sta neusmiljeno "škljocala" vsak naš in bratov kapucinov korak. Prav zanimivo.

Tabor je minil v prijetnem vzdušju med brati kapucini, v služenju (urejali smo zaraščene samostanske bregove, podrli zanemarjeno lopo, ...), prebiranju slavnih pridig znamenitega Janeza Svetokriškega in prepevanju.

Še več fotografij Matjaža Maležiča.

Fotogalerija
44 slik
+41

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.